Dé 10 leukste gadgets gebaseerd op de Volkswagen camper

Volkswagen Lego busZOETERMEER – Onlangs schreven we over het definitieve einde van de productie van de Volkswagen T2 Camperbus. Als je nog een origineel, gloednieuw exemplaar van deze camper wilt bezitten moet je dus opschieten én diep in de buidel tasten.

Het gaat dan niet alleen om de aanschafkosten, ook moet de camper nog verscheept worden vanuit Brazilië. Al met al een dure grap. Daarom kun je deze camper beter als gadget bezitten. Er zijn talloze gadgets beschikbaar van dit iconische campertje.

Met de feestdagen van december in het vooruitzicht, zochten wij de 10 leukste voor je uit.

VW Bus tas blauw10. De Bulli schoudertas. Er zijn vele soorten tassen die de VW camper als opdruk hebben en de wat chiquere en/of duurdere gebruiken zelfs een embleem. Maar deze tas gaat een stap verder. Hij ziet er namelijk helemaal uit als de voorkant van een ‘Bulli’, de bijnaam die men in de jaren ’50 aan de camper gaf. De typerende metalen V op de voorzijde van de bus is hier vervangen door twee ritssluitingen.

Hebben? Je kunt hem hier krijgen.

 

9. KookboekHet Camper kookboek. Dit Engelstalige kookboek bevat ruim tachtig heerlijke recepten die speciaal zijn samengesteld voor het koken in een camper. Ook staan er handige tips in over veiligheid, welke attributen je zeker niet moet vergeten mee te nemen en hoe je de etenswaren kunt opbergen en verpakken. Met dit boek bereid je zelf de lekkerste maaltijden, met de beperkte middelen die je in een Volkswagen Camper tot je beschikking hebt.

Hebben? Je kunt hem hier krijgen.

 

8. VW Bus kalender 2014Kalender 2014. Deze maandkalender staat geheel in het teken van de iconische camper. Hij begint in juli 2013 en loopt tot en met december 2014. Iedere maand is er een andere prachtige afbeelding van een klassieke Volkswagen Bus. Deze kalender is uitgevoerd met een duidelijke maandindeling met dag aanduiding, welke in een raster wordt weergegeven. Dit model geeft per pagina de huidige maand aan en ook worden de voorafgaande en volgende maand in het klein afgebeeld.

Hebben? Je kunt hem hier krijgen.

 

7. VW Bus BedBus bed. Dit stapelbed is door de broer van een fanatieke Volkswagen fan in elkaar gezet. Hij wilde zijn driejarige neefje verrassen en gelijk een cadeau schenken voor de verhuizing van het gezin van zijn broer. Omdat hij bij beddenspeciaalzaken geen passend model kon vinden, begon hij er zelf aan. Het kostte hem heel wat bloed, zweet en tranen, maar met zijn gouden handjes zette hij dit in elkaar. De onderzijde is speelruimte, waar ook een matras in past. Zo kunnen vriendjes blijven logeren.

Hebben? Zelf maken! Hier staat de gedetailleerde handleiding.

 

6. VW fotolijstRetro fotolijst. Deze fotolijst is zo ontworpen dat het net lijkt of je je achter het voorraam van de Volkswagen Camper bevindt. Samen met je vrienden maak je zo de reis van je leven, ook als je geen tijd/geld/zin hebt om een echte roadtrip te maken. Droom lekker weg over de tijd dat je daadwerkelijk in een retro Camperbus weg zal rijden en geniet dagelijks van het jaren ’70 gevoel.

Hebben? Je kunt hem hier krijgen.

 

VW Toilettas5. Toilettas. Uhhh… Vergeet je tandenborstel niet! Als je vaak van huis bent kun je niet zonder goede toilettas, zeker op de camping. Deze prachtige gevoerde Volkswagen toilettas is op schaal nagemaakt en aan de binnenzijde voorzien van handige elastische opbergvakken. Hij is zeer gedetailleerd en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Hebben? Je kunt hem hier krijgen.

 

Bus tent4. Tent. We schreven er al vaker over: de Volkswagen bustent. Hij is 1:1 geschaald en kan de concurrentie met zijn ‘grote voorbeeld’ dus met gemak aan. Door het tentdoek aan de binnenzijde is het onderkomen opgedeeld in twee verschillende ruimtes. Hierdoor beschikt hij over twee volwaardige slaapkamers en er is ruimte voor 4 of 5 personen. Zowel het dak als ook het ingenaaide grondlaken zijn waterproof.

Hebben? Je kunt hem hier krijgen.

 

VW Toaster3. Broodrooster. Deze toaster is geheel in stijl van het iconische busje maar dat is niet alles want op je toast wordt ook het logo van de autofabrikant gebrand. Helaas kun je niet naar de winkel voor dit gelimiteerde exemplaar. De broodroosters werden namelijk door Japanse dealers aan 5.000 eigenaren van een camper gegeven na inspectie.

Hebben? Op eBay staan er nog wel een paar.

 

Soundwagon2. Soundwagon. Hoe retro wil je het hebben? Twee iconen uit het verleden komen samen in de Soundwagon. Dit Volkswagen busje is namelijk gek op vinyl. Wie zijn langspeelplaten nog niet de deur heeft uitgedaan, kan ze nu gaan afstoffen. Plaats een 9 volts batterij in dit campertje, zet de naald aan de onderkant op scherp en laat het busje met een draai aan de antenne over de platen rijden. Als je dan ook nog een plaat van bijvoorbeeld The Mamas and the Papas hebt, zijn de sixties weer helemaal terug.

Hebben? Je kunt hem hier krijgen.

 

1. De Lego T1 camper. Op nummer 1 kan niet anders dan deze Lego camper staan. Mensen die een echte Volkswagen camper bezitten, zullen regelmatig aan het klussen zijn om onderdelen te repareren of zelfs te vervangen. Ben je niet in het bezit van een échte VW Camperbus, dan kun je dat gevoel het best evenaren met deze authentieke replica. Hij is enorm gedetailleerd en heeft bijvoorbeeld beweegbare deuren en een pop-up dak met textiel gordijn. En Lego zou Lego niet zijn als de detaillering aan de binnenkant niet minstens zo indrukwekkend zou zijn. Het is dan misschien speelgoed, toch zet Lego 16+ op de doos. Wellicht omdat je tijdens het klussen aan deze bus af en toe een een goed glas drank nodig hebt, wil je niet helemaal knettergek worden van de 1332 onderdelen om deze bus in elkaar te zetten…

Hebben? Je kunt hem hier krijgen.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel