100 jaar kamperen op 50ste Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Kampeer en Caravan Jaarbeurs

De 50ste Kampeer en Caravan Jaarbeurs brengt nostalgie en innovatie bijeen

UTRECHT – 100 jaar kamperen is het thema van de 50ste editie van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014. Het evenement vindt plaats van 8 tot en met 12 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar is het een eeuw geleden dat de eerste Nederlandse vakantiegangers het aandurfden om met een primitief tentje naar buiten te trekken en daar met volle teugen te genieten van de vrije natuur. De Kampeer en Caravan Jaarbeurs staat dit najaar uitgebreid stil bij de nostalgie van deze aangename vorm van vakantievieren. De beurs zelf viert ook een jubileum, want het is de 50ste editie die op stapel staat.

Kampeerpioniers

Achter de schermen wordt al hard gewerkt om de beide jubilea luister bij te zetten. Het thema ‘100 jaar kamperen’ is verwerkt in een inspirerende expeditie over de beurs. De bezoeker reist terug in de tijd naar het begin van de vorige eeuw en vervolgt zijn tocht via het heden naar wat de toekomst zal brengen. Er komt een fototentoonstelling over de kampeerpioniers en een prijsvraag over hoe wij denken te kamperen over honderd jaar.

Tenten

Met een overzicht van tenten in allerlei vormen, soorten en maten wil de Kampeer en Caravan Jaarbeurs de hippe en praktische kant van een tentvakantie laten zien. Voor de luxe kampeerder is het nieuwste internationale kampeer- en caravanaanbod bijeengebracht, met hypermoderne campers, tour- en vouwcaravans, voortenten en noviteiten. En verder staan er lezingen, presentaties en spelletjes met leuke prijzen op het programma.

Tips & tricks

De jubileumeditie heeft nog een primeur, namelijk de BOVAG-makelaarsstand waar je advies kunt krijgen over de aanschaf van een occasion. Er zijn workshops met handige tips & tricks. Er is een plein vol noviteiten. Je kunt vragen stellen aan de professionele bouwers in het Men at Work Paviljoen over de afbouw van een caravan en ten slotte kun je op de beurs je vakantiebestemming uitkiezen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel