1,4 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie 2014

Winterkamperen
Winterkamperen doe je zo! De specialisten van De Klerk Caravans in Hillegom weten raad

DEN HAAG – Tijdens de voorjaarsvakantie gaan dit jaar zo’n 1,4 miljoen Nederlanders op vakantie. Dat verwacht NBTC Holland Marketing.

Echt winterweer is het nog niet geweest, maar de voorjaarsvakantie staat alweer voor de deur. Staan Nederlanders te popelen om binnenkort op vakantie te gaan? Ja, zegt NBTC Holland Marketing. Naar verwachting zullen 650.000 Nederlanders de voorjaarsvakantie in eigen land doorbrengen. 750.000 landgenoten trekken over de grens. Die cijfers zijn vergelijkbaar met de voorjaarsvakantie in 2013.

Meer dan de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een (luxe) bungalow of vakantiehuisje. Ook parken met veel (binnen)faciliteiten hebben de voorkeur. Een derde van de binnenlandse vakanties vindt plaats in een hotel.

Vakantieplannen

Eind vorig jaar heeft NBTC-NIPO Research een onderzoek uitgevoerd naar de vakantieplannen voor 2014. Hieruit is gebleken dat vergeleken met 2013 een iets kleiner aandeel van de Nederlandse bevolking op vakantie wil in 2014. De verwachting is dat Nederlanders dit jaar met name zullen snijden in het aantal korte vakanties.

Vakantievieren in 2013

Over heel 2013 zag het NBTC het totaal aantal binnenlandse vakanties dalen naar 17,5 miljoen. Dat  is 3% minder dan in 2012. Ook het aantal buitenlandse vakanties van Nederlanders nam af. Er is met name gesneden in het aantal korte vakanties. Door de goede zomer zijn er meer lange vakanties in eigen land ondernomen.

Carnavalsvakantie

Ben je niet gebonden aan de schoolvakanties en wil je de vakantiedrukte op bestemmingen mijden? Houd er dan rekening mee dat de voorjaarsvakantie 2014 uitgesmeerd is over drie weken. De regio’s Midden en Zuid gaan van 15 tot en met 23 februari 2014. Noord viert zijn vrije dagen van 22 februari tot en met 2 maart 2014. Carnaval  valt in de ‘derde’ week van de voorjaarsvakantie van 2 tot en met 4 maart 2014.

Winterkamperen

Hoe je de voorjaarsvakantie 2014 ook invult…voor het echte winterkamperen moet je komende weken naar het buitenland. De Klerk Caravans in Hillegom is bijvoorbeeld een specialist in winterkamperen in de ski-oorden. Informatie over winterkamperen in eigen land is verder verkrijgbaar bij Staatsbosbeheer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel