200.000ste Fendt rolt van de band

Fendt Bianco Selection Celebration

Jubileummodel ter ere van de 200.000ste Fendt caravan

MERTINGEN – Met de start van de productie van de nieuwe „Celebration“ van Fendt was het ook meteen zo ver: de 200.000ste Fendt caravan rolde van de band. Een historisch feit, dat 45 jaar nadat de allereerste Fendt caravans werden gebouwd, plaatsvond.

De Bianco Celebration 495 SFE, die Fendt voor het eerst op de CMT 2015 in Stuttgart presenteerde, is het jubileummodel dat Fendt ter ere van deze 200.000ste Fendt caravan ontwikkelde. Dit model zal binnenkort voor ongeveer 21.000 euro bij de Fendt dealers in de showroom staan te glimmen en is, zoals we van dergelijke jubileummodellen ook wel gewend zijn, behoorlijk compleet uitgevoerd.

Fendt Bianco Selection CelebrationDe meubels van de Celebration zijn uitgevoerd in 2 kleuren, in een meubeldecor genaamd „Samt-Ulme Bicolor“, en zijn voorzien van de nieuwe „Lavello“ stoffering. Naast de omvangrijke standaard uitrusting van de Bianco Selection serie, waar de Celebration op is gebaseerd, zijn er nog een aantal interessante zaken. Zo zijn er een aantal extra bergvakken en legbladen in het keukengedeelte, een extra grote zitgroep, een Truma Combi C4 verwarming met het CP Plus bedieningspaneel en witte, gepolijste lichtmetalen velgen.

Fendt Bianco Selection CelebrationMaar het meest bijzondere aan de „Celebration“ is de nieuwe indeling, die is opgebouwd rond de dwars geplaatste keuken in het midden van de caravan. Enerzijds heel gemakkelijk toegankelijk vanuit de zitgroep en de ingang van de caravan, anderzijds vormt de keuken ook een mooie natuurlijke scheiding tussen het woon- en het slaapgedeelte van de caravan.

De opbouwlengte van de Bianco Celebration 495 SFE bedraagt 587 cm. De caravan is 232 cm breed en mag worden beladen tot 1700 kg. Het rijklare gewicht is 1379 kg zodat er een laadvermogen van 321 kg over blijft.

Like dit artikel
Tweet dit artikel