Zaterdag 7 juni, dé dag van Interlaken

kampeerzaken.nl"Hier zijn onze jongens, gaan maar even aan de kant. Ja hier zijn onze jongens de trots van Nederland. Echte kampionen uit de Nederlandse klei en iedereen mag weten we horen er weer bij." (Red. Dries Roelvink – "Onze Jongens")
 Op deze toepasselijke klanken verteren dé aanhangers van Oranje de kilometers tussen Breda en Interlaken. De reis verloopt voorspoedig. Arno meldt zich te laat aan het vertrek, maar dit heeft nauwelijks invloed op het verloop van de reis. Mikel loodst ons tot diep in Duitsland. Mark brengt ons aan de Zwitserse grens en Arno brengt de oranje-blauwe combinatie tot in Interlaken. Onderweg is het weer smullen. Het is een geclaxoneer en gezwaai van jewelste. Vooral in de ‘stau’ stelen de Laranja’s de show. Voor de echte liefhebbers vormt het konvooi rijden met een andere oranje caravan het absolute hoogtepunt.
Na ruim elf uur rijden, zo tegen half vier, rijden dé aanhangers het Jungfraugebied binnen. Dit gedeelte van het Berner-Oberland kan alleen in superlatieven worden beschreven. De laatste twintig kilometer touren we rond het meer van Thun. De Oranjecamping ligt aan de borders van dit helblauwe meer.
Eenmaal ter plekke worden de Laranja’s met alle egards ontvangen. Camping-eigenaar Jokko de Wit heet de Oranjefans van het eerste uur welkom en het weerzien is hartelijk. Jokko en Caravana Laranja hebben één ding gemeen: het kan altijd gekker. Samen dromen ze nu al even van het WK in Zuid-Afrika in 2010.
Caravana Laranja richt met veel plezier de plek in en het resultaat mag er zijn. Om half zeven kan het eerste biertje worden opengetrokken voor de televisie. We zien Tsjechië winnen van Zwitserland en maken aansluitend een rondje op de camping. Het is groots en fraai opgezet en met de hulp van de zon kan de camping de komende weken uitgroeien tot een waar oranjeparadijs. Nu kunnen we ook al lachen. Dronken landgenoten in een feesttent…het blijft vermakelijk.

Like dit artikel
Tweet dit artikel