Zondag 8 juni, dé dag van de zon en de regen

kampeerzaken.nlLouis van Gaal noemt zijn "vrienden van de pers" steevast dé media. Het woord heeft sindsdien een beetje een negatieve bijsmaak. Voor dé aanhangers van Oranje is het deze dagen een mooi woord; ze horen er namelijk bij: dé media.
Met hun knalroze pasjes hebben de redacteuren en webmasters van Caravanalaranja.nl en KampeerZaken.nl toegang tot het mediapark op de Oranjecamping. Ideaal en ook gezellig. Elke ochtend even een kopje koffie met Bert, Jack en Tom voor de laatste nieuwtjes.
 
Marcel en Mikel pendelen deze morgen tussen het mediapark en het servicepark van de Bovag. Tevergeefs sleutelen de mecaniciens van Hans Louwers aan het defecte raam van onze bus. Toch is het goed dat de Bovag er is. De sponsor van dé aanhangers houdt iedereen mobiel. Zelfs als er een vrachtwagen het meer van Thun in rijdt, schiet de Bovag met succes te hulp. kampeerzaken.nl
De ochtend en een groot deel van de middag schijnt de zon volop. Het is heerlijk toeven aan de voet van de Alpenreuzen met zicht op het kraakheldere meer. De Laranja’s nemen het er van en komen goed tot rust. Het is per slot van rekening vakantie.

Kort na het avondeten slaat het weer om. Het begint te regenen en dé aanhangers zoeken elkaar op onder de luifel voor de wedstrijd Duitsland – Polen. "Live op klein scherm". Af en toe moet er even gehoosd worden als de luifel begint te druppen. Dat is ook kamperen. Hoewel we trots zijn op Don Leo begint het toernooi voor Nederland morgen pas echt. Op naar Bern…en dat met de trein. Dat wordt weer een belevenis.

Like dit artikel
Tweet dit artikel