Donderdag 12 juni, dé dag van Stade de Suisse

kampeerzaken.nlGastland Zwitserland is uitgeschakeld. Caravana betreurt het. De Zwitsers zijn erg gastvrij en een langer verblijf in het toernooi was ze zeker gegund. We zijn getuigen van de uitschakeling in hotel restaurant Bären in Wilderswil. Een knus bergdorpje, een kleine twintig kilometer buiten de camping. Het eten was prima, maar één vraag bleef wel onbeantwoord: voor welke club(s) speelde de voormalig Zwitsers international Allan Sutter?
 De Oranjecamping bood rond de wedstrijd tegen Italië al plaats aan 2.500 voetbalsupporters. De dagen voor en na de match tegen deze Fransen wordt dit aantal zelfs nog overtroffen. Vandaag is de grote aankomstdag. We krijgen nieuwe buren uit Oss en ook de selectie van Caravana Laranja wordt tijdelijk versterkt. Aan het begin van de middag arriveert Ivar voor een lang weekend Interlaken.
Een dag voor de belangrijke wedstrijd tegen Les Bleus laten dé aanhangers niets aan het toeval over. Caravana verkent het stadion en de grasmat en heeft daarover nog even kort contact met de staf van Oranje. De Zwitserse autoriteiten kennen hun pappenheimers. Wanneer de Laranja’s met hun spelersbus arriveren bij het Stade de Suisse zwaait de poort open. We maken ter plekke mooie foto’s en komen in de stemming voor de confrontatie met Henry en consorten.
Op een steenworp afstand van het stadion wisselen we de vouchers om voor de echte toegangskaarten. Een memorabel moment. De gezonde wedstrijdspanning stijgt. Kan Oranje de sterke prestatie een vervolg geven?. Het zou geweldig zijn. De Duitsers slagen er in ieder geval niet in om hun tweede wedstrijd te winnen. In Klagenfurt verliest die Mannschaft van de Kroaten. Op de Oranjecamping verhoogt dit de feestvreugde. Ook Marcel is blij. Hij tipt Kroatië voor de Europese titel. Wat het morgen wordt? We winnen met 2-1…Van Persie scoort de winnende.

Like dit artikel
Tweet dit artikel