Woensdag 18 juni, dé dag van de Lord of the Rings

kampeerzaken.nlCaravana Laranja is vandaag vroeg uit de veren want er komt een Europees- en wereldkampioen op de koffie. Dé aanhangers hebben het fenomeen in de ringen, Yuri van Gelder, weten de strikken voor een turnact in hun grote oranje tent. Natuurlijk heeft de media er lucht van gekregen en kort na tienen snorren de camera’s in Kamp Caravana.
 Het begon als een grap veroorzaakt door het bij tijd en wijle slechte Zwitserse weer. Mark, Mikel en Arno vroegen zich af of hun tent, alias het supportershome van Caravana, bestand zou zijn tegen alle weersomstandigheden. Kampeerspecialist Marcel antwoordde dan steevast dat zelfs windkracht 10 de tent niet klein zou krijgen en dat Yuri van Gelder zou kunnen turnen in de nok van de tent. Toen de Laranja’s drie dagen geleden geheel onverwacht de grote kleine man tegen het gespierde lijf liepen, aarzelde Marcel geen moment. Yuri was wel in voor een geintje en twee dagen later belde Van Gelder zelf terug om de afspraak te maken. "Het kan geen kwaad om in al het feestgedruis en in aanloop naar het NK van komend weekend mijn conditie op peil te houden", glimlachte de nuchtere Brabander.
Eenmaal in actie aan het sterke buizenstelsel van de robuuste Bingfo-tent toont de "Lord of the Rings" nog maar eens dat het IOC een onvergeeflijke vergissing heeft gemaakt. In een bewegingsloze vouwhang met de nodige amplitude voorspelt Van Gelder een Europese titel: "Als het mij in deze contreien lukt om Europees kampioen te worden, dan lukt het Oranje zeker." De werknemer van Defensie laat zien dat turnen een combinatie van kracht en techniek is. Bij de generale repetitie probeert Mikel op de macht een vogelnestje te maken. De tent overleeft ternauwernood.
Na Yuri is het tijd voor de harde realiteit en dat betekent opruimen en inpakken. Caravana Laranja is daar echter zo in getraind dat een Olympische nominatie op z’n plaats zou zijn. Het stralende weer helpt mee en alles kan droog worden ingepakt. Caravana stelt zichzelf een terrasje en een heerlijk etentje in het vooruitzicht. Afsluiten doen we natuurlijk in stijl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel