Donderdag 19 juni, dé dag van de terugreis

kampeerzaken.nlEr is een tijd van komen en een tijd van gaan, de tijd van gaan is nu gekomen. Caravana Laranja verlaat vandaag de Oranjecamping in Interlaken. Na twaalf dagen Zwitserland keren we op dag dertien terug naar Breda. Op dinsdag en woensdag is de camping al nagenoeg helemaal leeggelopen. Op woensdagavond telt het episch centrum van de Oranjesupporters nog maar een kleine twintig gasten. De aanblik is bijna surrealistisch. Het ‘oranje tapijt’ op de camping is bij wijze van spreken opgerold en een knusse, groene camping komt tevoorschijn. De vaste gasten nemen weer bezit van hun vakantieoord en slechts de vele kale plekken in het gras herinneren aan de Nederlandse invasie. Groot verschil is ook de zon. Na het wisselvallige weer tijdens het merendeel van ons verblijf, schijnt vandaag de zon volop en bereikt het kwik de komende dagen zomerse waarden. Jammer voor ons, maar leuk voor de supporters die dit weekend naar Basel afreizen. Rond de kwartfinale kiezen dan ook weer 500 fans de Oranjecamping als uitvalsbasis. De piek van de eerste week zal niet meer geëvenaard worden.
 Natuurlijk kijken de Laranja’s op woensdagavond naar de wedstrijd die de tegenstander van Oranje in de kwartfinale zal voortbrengen. Na negentig minuten is Rusland de terechte winnaar. Een mooie opponent. En passant prikken we een vorkje op het oude dorpsplein van Interlaken. Terug op de camping heeft de après-skimuziek in de feesttent plaatsgemaakt voor een gitaar in de haloverdekte loungebar. Met een handjevol gasten en werknemers ontstaat er een spontaan en intiem uitzwaaifeestje voor Caravana Laranja. De gedachten van dé drie overgebleven aanhangers dwalen op de klanken van de muziek af. Ieder voor zich denken ze terug aan de mooie momenten in Zwitserland van de voorbije dagen.
Op een file in België na verloopt de terugreis voorspoedig. De chauffeurs Mikel en Arno verdelen de kilometers en navigator Marcel wijkt niet van de zijde van beide heren. Rond het aanvangstijdstip van de eerste kwartfinale arriveert de blauw-oranje combinatie in de thuishaven. Na 2004 en 2006 is Caravana Laranja er ook in 2008 in geslaagd om het Nederlands Elftal naar de tweede ronde te begeleiden. Voor ons zit het werk er op. Het is nu aan de spelers en de collega-supporters in Zwitserland om het karwei af te maken. Uiteraard volgen wij het op de voet.
Na vandaag valt het dagboek in het slot. Wij willen iedereen bedanken die ons de afgelopen periode heeft gesteund en gevolgd. We vonden het hartstikke leuk. Of we er in Zuid-Afrika in 2010 bij zijn…op Caravanalaranja.nl lees je het als eerste!

Like dit artikel
Tweet dit artikel