Drie miljoen Nederlanders op meivakantie

34164_fullimage_Meivakantie_470x294Tijdens de meivakantie zullen zo’n 3 miljoen vakanties ondernomen worden door Nederlanders, verwacht NBTC Holland Marketing.

Daarvan zullen zo’n 1,4 miljoen vakanties in eigen land worden doorgebracht. De voorspelling ligt daarmee aanzienlijk hoger dan de voorspelling in 2012, toen werd uitgegaan van 950.000 vakanties in eigen land. Maar toen duurde de vakantie dan ook maar één week.

De meivakantie duurt officieel een week: van zaterdag 27 april tot en met zondag 5 mei, maar veel scholen geven twee weken vrij aangezien Hemelvaart in de week erna valt. Hierdoor zullen veel Nederlanders van de gelegenheid gebruikmaken om, verspreid over twee weken, op vakantie te gaan. Vergeleken met vorig jaar (één week vakantie) gaan er dit jaar meer Nederlanders op meivakantie.

Maar als we kijken naar een vergelijkbare periode (2010), worden er dit jaar naar verwachting iets minder vakanties ondernomen. De verwachting is dat dit jaar ongeveer 45 procent van alle vakanties in eigen land wordt doorgebracht. In de eerste week zijn vakanties naar het buitenland iets populairder. In de tweede week is het eigen land meer in trek. In het Hemelvaartweekend gaan zo’n 750.000 Nederlanders (kort) op vakantie.

De meeste vakantiegangers verblijven in een bungalow, (ruim een derde van alle verblijven). Ook van de tour- en stacaravans wordt in Nederland veel gebruik gemaakt. Het moment van boeken komt steeds dichter bij het moment van vertrek te liggen. Bovendien speelt het weer een grote rol omdat juist in deze periode veel kampeerders er weer op uit trekken. Bij goed weer zal men sneller met de tourcaravan of de tent op pad gaan. De sector verwacht nog een behoorlijk aantal last minute boekingen als het weer goed blijft.

Bron: NBTC Holland marketing

Like dit artikel
Tweet dit artikel