3DOG camping nu onderdeel Erwin Hymer Group

Een tenttrailer van 3Dog in zijn vertrouwde element

Een tenttrailer van 3Dog in zijn vertrouwde element

BAD WALDSEE – De Duitse tenttrailerfabrikant 3DOG camping is – zoals eerder aangekondigd – opgenomen in de Erwin Hymer Group. Hiermee voegt het een nieuwe dimensie toe aan dit concern dat tot nu toe alleen fabrikanten van caravans en campers alsmede een onderdelenspecialist in de gelederen had. Voor de eigenaren van tenttrailers van 3DOG camping zal het geruststellend zijn om te wetend dat bij de overname van het bedrijf ook alle eventuele aanspraken met betrekking tot de 10-jarige garantie zijn opgenomen.


Ook voor 3DOG camping zelf begint natuurlijk een nieuw avontuur, nu het Hamburgse bedrijf, dat naast tenttrailers ook daktenten maakt, onderdeel is van Europa’s grootste concern op het gebied van caravans en campers. De geschiedenis van 3DOG camping begon in 2005, toen Julian Nocke zijn bedrijf oprichtte. Hij bereikte dankzij de nodige marketing al snel een grote doelgroep.

Toch lukte het niet om het bedrijf zo ver te laten groeien dat het een gezond marktaandeel kon veroveren. Hoewel er officieel niets bekend is, is het een publiek geheim dat het bedrijf de afgelopen tijd dan ook in zwaar weer verkeerde.

De overname door de Erwin Hymer Group kwam dan ook op het goede moment, 3DOG camping zal onder de hoede van deze groep ongetwijfeld meer expansiemogelijkheden krijgen om het programma tenttrailers en daktenten niet alleen verder te ontwikkelen maar ook om de producten makkelijker te distribueren. Het bedrijf blijft gevestigd in Hamburg, en oprichter Julian Locke zal het bedrijf ook blijven leiden, met Reinhold Beller (ex-Movera) aan zijn zijde.

Like dit artikel
Tweet dit artikel