Het 6 miljoenste voertuig uit Fiat Ducato fabriek

Fiat Ducato recordaantal productie fabriek

Het 6 miljoenste voertuig uit Fiat Ducato fabriek

De SEVEL-fabriek in de Italiaanse plaats Val di Sangro produceert naast de Fiat Ducato ook de Citroën Jumper en de Peugeot Boxer. Het bedrijf is een joint venture van Fiat Professional en de PSA Group.

De medewerkers van SEVEL hadden vorige week een feestje te vieren. Toen liep namelijk het 6 miljoenste voertuig van de productieband.

Een mijlpaal voor „Società Europea Veicoli Leggeri”, zoals het bedrijf voluit heet. Het bewuste voertuig was een Fiat Ducato Natural Power met de middelste wielbasis, verhoogd dak en een door aardgas aangedreven motor. De motor heeft een cilinderinhoud van 3 liter en levert 136 pk bij een koppel van 350 Nm.

Het succesverhaal van de immens populaire Fiat Ducato begon in 1981. Op dit moment rijdt alweer de zesde generatie van de Ducato rond. De Fiat Ducato is niet alleen populair als bedrijfswagen, maar ook als basis voor campers. Zo’n 70% van de campers wordt namelijk op basis van de Fiat Ducato gebouwd. De Ducato is misschien niet zo karakteristiek als de Volkswagen Transporter, maar ook van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van de camper. Met name de grote breedte van het interieur maakt de Ducato erg geschikt voor buscampers, omdat hierdoor een dwarsbed mogelijk is.

In 1981 werkten ongeveer 600 mensen in de fabriek. Zij leverden toen 70 voertuigen per dag af. Op dit moment werken er maar liefst 6400 mensen in de SEVEL-fabriek. Hiermee is dit ook de grootste productiewerkplaats van bedrijfsvoertuigen in Europa. Er worden in Val di Sangro momenteel zo’n 1200 wagens per dag gebouwd. Inclusief de lokale en regionale toeleveranciers zorgt de productie van de Ducato, Jumper en Boxer voor zo’n 12.500 arbeidsplaatsen. Behalve productiefaciliteiten heeft de LEVEL-fabriek ook een eigen opleidingscentrum waar medewerkers worden getraind op het gebied van techniek, kwaliteitsmanagement, ergonomie en productieprocessen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel