Met de 830 LE heeft Flair nu ook een kortere indeling

Flair 830 LE

Met de 830 LE is er bij Flair nu ook een kortere indeling beschikbaar.

DÜSSELDORF – Op de Caravan Salon in Düsseldorf ging op de stand van Niesmann+Bischoff bijna alle aandacht uit naar de Smove, de nieuwe halfintegraal camper van het Duitse topmerk

Maar de nieuwe Flair 830 LE is niet minder interessant, en niet alleen om het de kortste camper uit het programma van Niesmann+Bischoff is.

Niesmann+Bischoff richt zich immers vooal op integraal campers in het topsegment, waar men gewend is om met een flink formaat camper voor de dag te komen. Daarom is het interessant om te zien hoe Niesmann+Bischoff het presteert om ook binnen een redelijk compact formaat toch een ruime en comfortabele camper te bouwen. Volgens bedrijfsleider Hubert Brandl is er vaak gevraagd naar de kortste indeling met enkele bedden, zodat de fabrikant besloot om in deze behoefte te voorzien.

Flair 830 LEDe Flair 830 LE is ‘slechts’ 8,30 meter lang en wordt gebouwd op een Iveco Daily. Ondanks de iets geringere lengte heeft de camper  evengoed een maximaal toegestane massa van bijna 7.5 ton zodat je hem alleen mag besturen met minimaal een C1 rijbewijs. Het voordeel van een kortere camper is de geringere overhang. Die is in dit geval nog geringer omdat de Flair 830 LE een verlengde wielbasis heeft.

Flair 830 LEDe camper is uiteraard van alle gemakken voorzien, het interieur is luxueus uitgevoerd en afgewerkt met mooie, hoogwaardige materialen. Achterin de camper zien we de 2 enkele bedden, die uiteraard in de lengte zijn geplaatst. Daaronder is een grote garage. Voorin, achter de voorstoelen, is een ruime L-vomige zithoek gerealiseerd.

Goedkoop is de camper niet, zoals je in dit prijssegment ook kunt verwachten. In Nederland zal de camper ongeveer 160.000 euro ex BPM gaan kosten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel