Caravans en aanhangers: 90 kilometer per uur op de snelweg

kampeerzaken.nlYes, we can! Vanaf 1 mei is het zo ver, dan mogen we 90 kilometer per uur op de Nederlandse snelwegen met onze caravan, vouwwagen of tenttrailer.

 

Natuurlijk reden we het stiekem altijd al, maar nu mag het ook gewoon: auto´s die een lichte aanhanger zoals een bagagewagen, vouwwagen, tenttrailer of caravan met een maximaal toegestane massa van 3500 kg trekken, mogen op de Nederlandse snelwegen 90 km/uur rijden, tenzij er lokaal natuurlijk andere beperkingen gelden.


 

Campers die zwaarder zijn dan 3500 kg en zijn afgeleid van een vrachtauto, mogen met ingang van 1 mei nog maar 80 km/uur rijden. Hoewel de overheid de maximale snelheid al eerder wilde beperken, bepaalde het Gerechtshof in Leeuwarden dat ook campers zwaarder dan 3500 kg gewoon 120 km/uur mochten rijden.

 

In de nieuwe wetgeving per 1 mei a.s. staat nu dat campers, met een maximum toelaatbare massa van meer dan 3500 kg en afgeleid van een vrachtauto, 80 km/uur mogen rijden. De term ´afgeleid van een vrachtauto´ kan op meerdere manieren worden opgevat, en leidt dus tot de nodige discussies, zoals deze op het Camperforum. We zijn benieuwd of de nieuwe regelgeving dit keer wel waterdicht is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel