Aart Kok introduceert Tuareg tenttrailer

Aart Kok Tuareg tenttrailer

Aart Kok introduceert Tuareg tenttrailer

De Tuareg staat bij Aart Kok al vele jaren voor avontuurlijk kamperen op een eigenzinnige manier. Dat geldt ook voor de nieuwe Tuareg, die Aart Kok vorige maand op de Oktober Experience introduceerde.

Ook die nieuwe Tuareg is met name gemaakt voor trekkers die van de gebaande paden af willen en niet bang zijn om op de camping te staan met een opvallend kampeermiddel.

De eerste Tuareg die Aart Kok in het programma had, was een heel compacte campingtrailer, gemaakt van robuust polyester sandwich materiaal. Het grote bed deed overdag dienst als bank, verder beschikte de trailer over een eenvoudige kookgelegenheid en de nodige kastruimte. De trailer was heel compact en had dan ook geen stahoogte. De doelgroep voor zo’n kampeermiddel lijkt beperkt, even goed heeft Aart Kok er tussen 1996 en 1998 een kleine 50 van verkocht.

Zo’n 10 jaar geleden had de Tuareg van Aart Kok weer een heel andere gedaante. Toen was het een ribuust ogende, sportieve caravan die op basis van de Kip Kompakt werd gebouwd. Dit keer was er danskij het hefdak dus wel stahoogte. Door de brede achterdeur, grote voortent, eigenzinnige stoere kleuren en het reservewiel voorop leek deze caravan ook amper meer op het origineel. Helaas kon de productie van deze Tuareg niet worden voortgezet nadat Kip in andere handen overging. Het zou ons overigens niets verbazen, als deze Tuareg ook de inspiratie voor de huidige Kip Shelter is geweest.

Deze maand introduceerde Aart Kok wederom een Tuareg. Ook deze lijkt op geen enkel ander kampeermiddel. Dit keer heeft Aart Kok ervoor gekozen om er een 100% Aart Kok product van te maken, je slaapt dus onder tentdoek. Bovendien heeft Aart Kok heel wat creativiteit in de vorm van de tent gestoken. Het ontwerp mag dan ook behoorlijk revolutionair worden genoemd. Het interieur heeft wel iets weg van de eerste Tuareg, met een super size bed dat overdag een loungebank wordt. Ook is er een uitgebreide keuken met kastruimte en ingebouwde tafeltjes. Het slapen onder tentdoek geeft niet alleen veel meer het echte kampeergevoel maar heeft ook het voordeel dat de wagen licht en laag is. Op de camping ben je snel klaar met opzetten, de tent heeft namelijk maar twee afspanpunten.

 

De nieuwe Tuareg is sinds de introductie vorige maand te bewonderen bij Aart Kok Adventure in Heemstede en Roden. De prijs tot het eind van het jaar is € 11.495,-. Voor snelle beslissers zijn er nog een aantal 2018 Tuaregs voor deze introductieprijs beschikbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel