Aart Kok Tuareg

kampeerzaken.nlAart Kok introduceerde op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs de nieuwe Tuareg, de langverwachte opvolger van de eerste Tuareg zoals die 12 jaar geleden door Aeroplast werd geproduceerd en door Aart Kok op de markt werd gebracht.

 

Dit zeer onconventionele, compacte en aerodynamische aanhangertje was bedoeld voor de echte kampeerder die geen luxe behoefde.  Caravanners zouden het ‘spartaans’ noemen, maar zo zagen de kopers van de Tuareg dat niet.

 


 

kampeerzaken.nlToen de oorspronkelijke fabrikant ermee stopte werd uitgeweken naar de Jurgens offroad trailers (Oryx en Xplorer) uit Zuid Afrika. Deze trailers zijn echter alleen geschikt voor zware 4×4 auto’s.

 

De nieuwe Tuareg wordt bij Kip Nederland gemaakt, en is een sterk aangepaste versie van de Kip Kompakt. De Tuareg heeft een maximaal toelaaatbare massa van 750 kg zodat er geen eigen kenteken benodigd is en elke auto geschikt is om hem te trekken.

 

De Tuareg is bedoeld als tenttrailer met vaste wanden. Binnenin kun je veel spullen kwijt, zelfs fietsen of een scooter en zijn de bagageboxen uitneembaar. Koken kan je binnen of buiten. Wel een porta potti en een koelkast, maar geen badkamer en ook geen magnetron.

 

De vormgeving en kleurstelling zijn aangepast aan de stijl die Aart Kok anno 2009 in alle wagens verwerkt, en om het helemaal compleet te maken komt er vanzelfsprekend ook een tent met Aart Kok signatuur bij deze wagen.

 

Nieuw is dat Aart Kok de Tuareg naast de oranje accenten zoals op de foto ook gaat uitvoeren met olijfbruin accenten, voor de wat meer behoudende klanten. De luifel wordt dan beige, de windhoeken blijven zwart.

 

Eind februari wordt er een eerste serie van 25 Tuaregs geproduceerd, dus de Tuareg is op tijd leverbaar voor het komend seizoen inclusief het voorjaar. De eerste dealers waar de Tuareg in de showroom zal staan zijn De Vouwwagenspecialist in Boxtel en Mohocar in Ommen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel