ABF Hannover opent Noord-Duitse kampeerseizoen

abf Hannover

abf Hannover

HANNOVER – Zoals de Caravana dé Noord-Nederlandse beurs voor kamperend Nederland is, zo is de ‘abf’ in Hannover de grootste vrijetijds- en kampeerbeurs voor Noord-Duitsland. Op het werkelijk immense beursterrein van de Hannover Messe vindt van 3 tot en met 7 februari de abf plaats, die vroeger ook wel ABF – Auto, Boot, Freizeit heette.

Ook daar merkt men dat kamperen aan populariteit wint, er wordt voor het voornaamste onderdeel van deze tentoonstelling namelijk een derde hal gereserveerd.

Op deze beurs kun je de nieuwste modellen van meer dan 50 camper- en caravanproducenten bewonderen. Ook hier kan de bezoeker ervaren dat de producenten de modellen niet alleen maar vernieuwen en steeds luxueuzer uitvoeren, maar dat er ook op technisch voortdurend wordt gezocht naar productverbeteringen en innovaties. De recreatievoertuigen worden duurzamer, lichter en er worden steeds beter doordachte indelingen ontwikkeld.

Of je nu met zijn tweetjes of met een heel gezin op kampeervakantie gaat, of je nu heel basic of voorzien van alle luxe en comfort op vakantie wilt gaan, voor iedereen is er wel een nagenoeg ideale indeling en uitvoering te vinden.

Dit jaar ligt de nadruk op de abf vooral op de buscampers en vans. Vans zijn heel compact uitgevoerde semi-integraal campers. Ze bieden net dat beetje extra ruimte dat mensen soms missen in een buscamper. Op die manier heb je een nog steeds een heel compacte camper die qua afmetingen en wendbaarheid ook op de smalle landweggetjes geen enkel beletsel vormt om de mooiste routes te volgen. Evengoed bieden ze alle ruimte en comfort voor een lange kampeervakantie. Andere interessante noviteiten op de abf is de opkomst van caravans met loungebanken. Iedereen deed een beetje lacherig over de toenmalige Eifelland Deseo Lifestijl, het is nu wel duidelijk dat die ontwerpen hun tijd meer dan voor waren.

Ook de afwerking van de inrichtingen van de recreatievoertuigen verandert voortdurend. De eerder genoemde loungehoeken worden in steeds extravagantere inrichtingen leverbaar. Daarnaast biedt de abf uiteraard ook een breed aanbod aan vouwwagens, voortenten, tenten en toebehoren.

Meer informatie vind je op www.abf-hannover.de.

Like dit artikel
Tweet dit artikel