Achleiter bouwt speciale Iveco Daily 4WD in alle wielbases

Achleitner Iveco Daily 4WD

Achleitner bouwt de Iveco Daily 4WD in alle asafstanden

ZOETERMEER – De Iveco Daily is één van de populairste onderstellen om de wat grotere campers op te bouwen. Dat zijn campers waarvan de bestuurders ook wel eens buiten de gebaande wegen willen komen. In die gevallen is een goede vierwielaandrijving heel welkom.

Helaas levert Iveco de Daily slechts in twee asafstanden met vierwielaandrijving. Reden voor de specialsten van het Oostenrijkse bedrijf Achleitner om een eigen „Offroad“ versie van de Daily te maken, die wél in iedere wielbasis verkrijgbaar is.

Dat grotere aanbod biedt uiteraard aanzienlijk meer mogelijkheden om een camper op te kunnen bouwen, met name omdat er bij dit soort campers vaak sprake is van maatwerk. Achleitner gaat bij het bouwen van de 4WD versie trouwen een stuk verder dan Iveco zelf, want de “fabrieks” 4WD versie kun je alleen aan het hogere chassis herkennen.

Iveco Daily camper 4WDDe versies die Achleitner bouwt, zijn onder meer voorzien van verbrede wielkasten en bredere banden. Die vier banden worden bij Achleitner permanent aangedreven. Daarbij wordt de kracht gelijkmatig over de voor- en achteras verdeeld. Om in het geval van een slippend wiel geen tractie te verliezen, voorziet Achleitner de Iveco Daily van 3 sperdifferentiëlen. Bovendien voorziet Achleitner de vooras van de Daily van torsievering, waardoor een aanzienlijk hogere bodemvrijheid ontstaat. Naast de standaard handgeschakelde 6-versnellingsbak is ook een Himatic met 8 versnellingen leverbaar.

Achleitner heeft nog even tijd nodig voor de officiële toelating waardoor de “Achleitner Daily” pas aan het eind van dit jaar beschikbaar zal zijn. Diverse camperproducenten, waaronder het Zwitsere Bimobil, hebben al interesse getoond.

Like dit artikel
Tweet dit artikel