Acht nieuwe compressorkoelboxen van Truma

compressorkoelboxen van Truma

Acht nieuwe compressorkoelboxen van Truma

Truma lanceert op de CMT Stuttgart maar liefst acht nieuwe compressorkoelboxen. Men een nuttig volume van 30 tot 104 liter kun je er van alles in kwijt en zijn ze overal te gebruiken.

De Truma koelboxen zijn voorzien kampeerders interessant omdat ze niet alleen voor perfect gekoeld eten en drinken zorgen maar de inhouw desgewenst ook kunnen bevriezen.

Koelen en vriezen tegelijk

Daardoor zijn ze ook te gebruiken als aanvulling op het vriesvak in de caravan of camper. Ze koelen of bevriezen tot maar liefst -22 graden Celsius, zelfs bij hoge buitentemperaturen. Wie tegelijk wil vriezen en koelen kan ook een Dual Zone-versie kiezen. Deze DZ-koelboxen hebben twee individueel instelbare temperatuurzones waardoor het mogelijk is om tegelijkertijd te koelen en te vriezen.

Energiebesparend

compressorkoelboxen van TrumaDe nieuwe koelboxen bevatten nogal wat geavanceerde technologie. Door de krachtige compressor en de hoogwaardige isolatie wordt er bij het koelen en vriezen veel energie bespaard. En dat gaat vrijwel geruisloos. Wie de inhoud nog sneller op de gewenste temperatuur wil brengen, kan de turbofunctie inschakelen. De Truma-koelers zijn compatibel met bijna alle boord- of netstroombronnen en kunnen daarom overal ter wereld worden gebruikt.

Ook voor zelfvoorzienend kamperen

Alle Truma-koelboxen kunnen ook in combinatie met accu’s en zonnepanelen worden gebruikt. De koelboxen zijn ook voorzien van een drietraps ontladingsbescherming. Dit voorkomt het leeglopen van de huishoud- of voertuigaccu.  Ook schakelt de compressor automatisch uit als er gevaar voor oververhitting bestaat.

Getest in de Australische outback

“De koelboxen bevatten onze geconcentreerde knowhow van tientallen jaren ontwikkeling van de airconditioning.  We hebben ze ook getest onder extreme omstandigheden in de Australische outback”, zegt productmanager Nadja Immisch.

Praktisch

De versterkte hoeken en de roestvrijstalen scharnieren maken de nieuwe Truma Cooler uiterst robuust. Verder liggen de draaggrepen geheel vlak in de zijwand, waardoor de nodige ruimte wordt bespaard.  Dankzij de twee 12-voltaansluitingen kunnen de kampeerders hun mobiele koelkast flexibel opbergen en van beide kanten op de stroomvoorziening aansluiten.  Een ander praktisch kenmerk is het deksel, dat bij de meeste modellen kan worden verwijderd en aan beide zijden kan worden geopend. Bovendien kan de korfinzet worden verwijderd en individueel worden verdeeld.  Dit maakt het gemakkelijk om dranken en etenswaren te vullen en te verwijderen.  Alle koelers bieden voldoende ruimte voor rechtopstaande flessen. Ze hebben aan beide zijden een geïntegreerde flesopener.  Dankzij de energiebesparende LED-binnenverlichting kan de box ook in het donker worden gebruikt.  Na de vakantie kan het lekwater van gesmolten ijsblokjes snel en eenvoudig via de afvoer op de vloer worden verwijderd om de box schoon te maken.

Digitaal display of app

De compressorkoelers kunnen via het digitale display of via Bluetooth met de gratis Truma Cooler App worden bediend. Hiermee kan de Truma Cooler worden in- en uitgeschakeld. Ook kan men via de app de temperatuur instellen en de accuspanning controleren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel