ACSI verkoopt steeds meer campinggidsen

kampeerzaken.nlOok de ACSI merkt dat kamperen in opmars is tijdens de crisis. Het toerisme heeft het moeilijk tijdens de recessie, mensen blijven dichter bij huis en gaan ook wat minder vaak en lang op vakantie.

 

Kamperen blijft natuurlijk een redelijk betaalbare manier van vakantie vieren, en tijdens zo´n recessie merk je dat kamperen langzaam weer aan populairiteit wint.

De campinggidsen van ACSI vliegen bijvoorbeeld als warme broodjes de deur uit. Kamperen is duidelijk een hot item, voor de eerste keer in de geschiedenis van de campingspecialist heeft de ACSI een extra oplage gedrukt om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.


 

Nederland Kampeert!

Deze groeiende vraag is volgens ACSI-directeur Ramon van Reine niet alleen te wijten aan de economische omstandigheden, maar begint ook het televisieprogramma ‘Nederland Kampeert!’ haar vruchten af te werpen. Dit mede door ACSI bedachte programma is van september tot en met maart uitgezonden op SBS 6 en scoorde per aflevering, ondanks het feit dat het niet op een echt ideaal tijdstip werd uitgezonden, meer dan een half miljoen kijkers.

ACSI campinggidsen
kampeerzaken.nlDe ACSI is heeft haar bekendheid grotendeels aan de campinggidsen te danken. Elk jaar worden 8600 campings in Europa geïnspecteerd en kampeerders kunnen eenvoudig zien of er bijvoorbeeld een zandstrand is, een verwarmd zwembad, een disco, een wifi-punt voor de computer of een supermarkt. Zo zijn er zo’n 200 voorzieningen en aandachtspunten waarop gezocht kan worden.

ACSI Card
Sinds een aantal jaren wordt bij de campinggidsen een kortingskaart voor het laagseizoen geleverd, CampingCard ACSI. Deze kaart is een tophit blijkens de vele beurzen in het voorjaar waar de voorraad binnen één dag op was.

 

Duidelijk moge zijn dat men nog steeds graag op reis. En als de portemonnee het wat minder toe laat, dan wordt er gekeken naar een alternatief, zoals een kampeervakantie. Vandaar dat de de kampeersector het nog behoorlijk goed doet, vergeleken met hotelboekingen en vliegreizen.
 

Like dit artikel
Tweet dit artikel