Veel activiteiten tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

kampeerzaken.nlNaast het bekijken van de vele campers, caravans, vouwwagens, tenttrailers en accessoires kunt u nog veel meer beleven op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die wordt gehouden van 15 t/m 21 oktober.

 

Hieronder een kort overzicht van de vele informatieve, verrassende en ludieke activiteiten. Ook de famileroute krijgt, na groot succes, dit jaar een vervolg en wordt uitgebreid met een leuke Puzzelroute waarmee prachtige prijzen in de wacht kunnen worden gesleept.


 

Familieroute

Bij de stands kunnen vragen worden beantwoord op een formulier dat vervolgens kan worden ingeleverd bij de informatiebalie in hal 8. Hier mogen de kinderen tevens grabbelen in een spannende grabbelton. De prijzen van de Puzzelroute, waaronder gratis toegangskaartjes voor de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2010, worden verloot onder de goede inzenders na afloop van de beurs.

 

SMS en Win!
Maak kans op mooie prijzen met het “SMS en Win” spel op de beursvloer. Door eenmalig een SMS te sturen bestaat meerdere malen per dag kans op een van de vele prijzen van de exposanten. Het is dan wel belangrijk om op het juiste moment in de juiste stand aanwezig te zijn. Bij de ingangen van hal 8 en 10 is een flyer beschikbaar met alle informatie over deze leuke actie.

Workshop theater
In hal 7 staat het workshop theater met doorlopend interessante workshops en lezingen over gevarieerde onderwerpen die met kamperen te maken hebben, zoals:
– MDSatting: hoe richt je op de camping een satellietschotel
– NKC: camper of caravan
– NKC: Winterkamperen
– Waypoint Notter: wandelen en fietsen met een GPS
– Olympus: Digitale fotografie

Verkiezing Kampeerauto van het Jaar
Voor het derde jaar alweer vindt de verkiezing ‘Kampeerauto van het Jaar’ plaats. Bezoekers vormen de jury en kunnen tijdens de beurs stemmen op hun meest favoriete kampeerauto. Welke camper deze prestigieuze titel uiteindelijk krijgt toebedeeld wordt op de laatste beursdag bekend gemaakt. Uit de bezoekers die aan de verkiezing hebben meegedaan wordt een winnaar gekozen die een week/weekend lang gratis met een camper op pad mag. De verkiezing is een initiatief van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club).

Kampeerreizen informatiemarkt
In hal 10 is rondom een gezellig terras een informatiemarkt ingericht over kampeerreizen. Aan de hand van foto’s en verhalen van reisleiders geven ACSI, ANWB en NKC in ongedwongen sfeer het laatste nieuws over georganiseerde kampeer rondreizen. Uiteraard staat vragen vrij.

Camperen is hot!
Steeds meer mensen stappen over op een kampeerauto. Maar voordat de beslissing wordt genomen om te kiezen voor deze nieuwe manier van kamperen zal de aankomende camperaar met veel vragen rondlopen. Wat zijn de voordelen van een camper t.o.v. een caravan? En hoe doe ik eigenlijk boodschappen met een camper? Ga ik met een camper op een camping staan of niet? Is het ook leuk voor de kinderen? Mag ik zomaar overal parkeren en overnachten in mijn camper?
Al deze en andere vragen kunnen bezoekers stellen aan de vrijwilligers van de Nederlandse Kampeerauto Club. Deze ervaren camperaars staat de bezoekers graag te woord en geven 100% objectieve informatie op speciale info points in hal 7, 8, 11 en 12. In combinatie met het enorme aanbod van kampeerauto’s zal de bezoeker na een dagje beurs ongetwijfeld een weloverwogen beslissing kunnen nemen over de komende aankoop.

BOVAG Try the Bike en het Tweewielerpaviljoen
Elektrische fietsen zijn helemaal hot. Ook veel beursbezoekers zijn actieve fietsers. Zij krijgen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs volop de gelegenheid om deze tweewielers (maar ook snorfietsen) op het buitenterrein gratis te proberen. BOVAG maakt dit mogelijk, samen met een aantal bekende electrische (snor/vouw)fietsmerken, waaronder Sachs Bikes/Brittijn, Maxmaxx, Rep.26 en QWIC. Deze merken presenteren zich ook op het Tweewielerpaviljoen in de doorloop tussen hal 7 en 8.

Op de foto in Veluwse klederdracht
In de corridor (doorloop tussen hal 7 en 12) kunnen de bezoekers in echte Veluwse klederdracht op de foto voor een wel heel speciale herinnering aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Deze ludieke actie wordt verzorgd door de Veluwespecialist.

 

E-step proberen
E-step.nl verzorgt een miniparcours met de E-step in de corridor tussen hal 7 en 12. De E-step is een elektrisch aangedreven step waarop de berijder zich zowel staand als zittend kan voortbewegen. Door het handige mandje achterop is het tevens mogelijk kleine bagage mee te nemen. De E-step is voor jong en oud makkelijk te besturen, maar een bromfietscertificaat of een rijbewijs is verplicht.

 

Ezelritje maken
Kinderen kunnen op het buitenterrein een ritje maken op een echte ezel ! Altijd leuk en gezellig. De ezels zullen hun beste beentje voorzetten, maar om de dieren ook een beetje rust te gunnen kan een ritje alleen op zaterdag, zondag en maandag worden gemaakt.

Buitenterrein
Naast het ezeltje rijden vinden op het buitenterrein de volgende activiteiten plaats:
– testen van de nieuwste Powr Movers. Specialisten van Powr Movers zullen uitleg geven over de nieuwe movers en bezoekers kunnen zelf deze movers uitproberen.
– BOVAG minicursus Caravan Training. Elk uur wordt er op het buitenterrein een minicursus Caravan Training gegeven met o.a. volgende onderwerpen: manoeuvreren, af- en aankoppelen, beladen, onderhoud, rijbewijsregels, spiegels instellen, tips voor rijden in het verkeer.
– BOVAG Try the bike: probeer de nieuwste elektrische fietsen en snorfietsen. BOVAG ondersteunt deze activiteit met professionele begeleiders.

 

Stacaravanpark
In hal 12 is een compleet, knus en gezellig stacaravanpark ingericht waar de beursbezoekers alle voorbeelden kunnen zien van de mooiste chalets, in aluminium, kunststof en hout, voor iedere smaak en portemonnee. Het mooie van een stacaravan is dat de praktische voordelen en het grotere gemak van zo’n vast ‘tweede huis’ heerlijk worden gecombineerd met de gezelligheid van een camping.

Like dit artikel
Tweet dit artikel