ADAC Camperplaatsengids

ADAC-Stellplatzführer 2016

ADAC-Stellplatzführer 2016

ZOETERMEER – Niet alleen Reisemobil International geeft een gids met camperplaatsen uit, ook de Duitse tegenhanger van de ANWB, de ADAC, geeft een soortgelijke gids uit.

Uiteraard wordt ook deze jaarlijks vernieuwd. De nieuwe “ADAC-Stellplatzführer”, zoals deze uitgave heet, biedt camperaars een aanbod van meer dan 5000 overnachtingsplaatsen in maar liefst 37 landen.

Van de 5100 camperplaatsen, die het boekwerk bevat, wordt behoorlijk wat informatie geboden. Zo is er een overzicht van alle faciliteiten en worden de ligging en de route er naar toe beschreven. Ook wordt er informatie over aanvullende bijzonderheden, bijvoorbeeld of je er kunt vissen, gegeven.

Voor een goed overzicht van de camperplaatsen is de gids voorzien van een kaart van zowel Duitsland als Europa. Wie de camperplaatsen selecteert op grond van de faciliteiten, kan dit makkelijk doen aan de hand van de ADAC classificatie. De camperplaatsen worden op grond van 6 kwalificaties gewaardeerd met maximaal 5 sterren.

Bij de gids wordt ook de ADAC CampCard geleverd, die op meer dan 360 camperplaatsen en campings korting op de overnachtingsprijs geeft. In Duitsland is de 1314 pagina’s dikke gids verkrijgbaar voor 22 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel