ADAC Camping Awards 2012

kampeerzaken.nlJanuari is en blijft de maand waarin, tegelijk met het verschijnen van de nieuwe campinggidsen, ook allerlei awards voor campings worden uitgereikt.

 

Niet alleen in Nederland, ook in andere landen. Zo heeft de ADAC op de CMT Messe in Stuttgart onlangs de ADAC Camping Awards 2012 uitgereikt


 

Op de avond voor de opening van de CMT in Stuttgart zijn tijdens het ADAC Camping Gala vijf campings onderscheiden, die zich vanwege hun innovatieve en klantgerichte concept duidelijk van de concurrentie onderscheiden. De winnaars komen uit Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

 

kampeerzaken.nlComfort en milieu in één, daarin hebben de campings Domaine les Moulins en Camping du Midi in Frankrijk gespecialiseerd. Hun concept,  "Original Camping" bestaat uit grootschalige beplantingen rond de indivduele plaatsen en innovatieve verhuuraccomodaties zoals Tipi’s en Ecolodges, die na afloop van het seizoen worden afgebouwd om de vegetatie optimale kansen te geven.
 

 

kampeerzaken.nlDe Ötztaler Naturcamping in Oostenrijk toont respect voor het verleden met de fraaie restauratie van de historische molen op het campingterrein. De campinggasten kunnen dankzij de molen niet alleen meel op de camping kopen, maar onder begeleiding ook zelf hun eigen brood bakken.

 

 

kampeerzaken.nlPlezier voor kinderen van alle leeftijden is er op camping Hopfensee in Füssen. Hier heeft men goed op de behoeften van zowel de grote als de kleine gasten gelet, en zo is er onder meer een speelpaviljoen voor zowel grotere als hele kleine kinderen gebouwd. Boven wordt nar hartelust geknutseld en gespeeld, terwijl de oudere jeugd zich beneden kan vermaken met muziek en spelconsoles.
 

 

kampeerzaken.nlCamping Hofgut Hopfenburg heeft een integraal land-belevenis-wereld concept gerealiseerd.  De naar het voorbeeld van een ark uitgebeide boerderij biedt een natuurkampeerterrein met opvallende toepassingen, zoals tenstoonstellingen over ambachtswerk, de natuur en het milieu, en biedt eveneens onderdak aan bijna uitgestorven werkdieren.

 

 

kampeerzaken.nlHet Wellnesscentrum, waarin de gasten zich in het paradijs voelen, heeft Camping Yelloh! Village Le Sylvamar in Frankreich een ADAC Camping Award opgeleverd. Naast een Hamam en Aqua-Wellnesscentrum is er ook de mogelijkheid om in ene privé Mini-Spa te ontspannen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel