ADAC Camping- und Stellplatzführer 2019 is volledig vernieuwd

ADAC Camping- und Stellplatzführer 2019

ADAC Camping- und Stellplatzführer 2019 is volledig vernieuwd

De ADAC, de Duitse tegenhanger van onze ANWB, heeft de gecombineerde ‘ADAC Camping- und Stellplatzführer’ volledig vernieuwd voor 2019.

Deze gids bevat zowel campings als camperplaatsen. De ADAC Camping- und Stellplatzführer bestaat uit maar liefst vier delen en zou dit jaar beter en completer dan ooit moeten zijn.

Zo is het formaat van deze editie maar liefst dertig procent groter. Voor een snel overzicht hanteert de ADAC een vijfsterrenclassificatiesysteem. De huidige prijzen die de ADAC in de gids vermeldt zijn inclusief alle bijkomende kosten. Handig is ook de vergelijkende prijs voor het verblijf van een ‘normale’ familie die de ADAC vermeldt. Met name camperaars zullen de vermelding van de GPS-coördinaten waarderen. Camperplaatsen zijn immers niet altijd even eenvoudig te vinden op basis van een adres. Pictogrammen geven aan welke faciliteiten er zijn en leggen ook uit voor welke doelgroepen een camping of camperplaats het meest geschikt is.

Vier delen

De camping- en campinggids ‘Scandinavië – Oostzee’ bevat ongeveer 1100 campings en 900 camperplaatsen in Noord-Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, de Baltische staten en Polen. Het deel over Duitsland heeft in deze vijfde editie meer dan 1200 campings en ongeveer 2700 camperplaatsen in alle binnenlandse vakantieregio’s. In de gids voor Frankrijk, Spanje, Portugal en Zwitserland kun je 1500 campings en 1700 camperplaatsen vinden. Wie liever op reis gaat naar Italië, Kroatië, Oostenrijk of Slovenië: deze landen staan in het vierde deel vermeld, daarin staan ongeveer 1100 campings en 1200 overnachtingsplaatsen.

Kaart

Alle delen bevatten een verwijderbare overzichtskaart voor het zoeken naar de meest gunstig gelegen plaats. Ook inbegrepen is een ADAC Campcard 2019. Je hoeft de vier delen niet allemaal tegelijk te kopen, ieder deel kost 19,99 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel