De ADAC Stellplatzführer 2017 is verschenen

ADAC Stellplatzführer 2017

De nieuwe ADAC Stellplatzführer 2017

ZOETERMEER – Ondanks alle websites, navigatiesystemen en mobiele apps zijn er nog heel veel mensen die de informatie liever op papier hebben. Dat geldt met name voor camperaars. Die gebruiken voor het zoeken van camperplaatsen nog steeds graag een papieren gids.

Bekende gidsen met overnachtingsplaatsen zijn de BordAtlas van Reisemobil International, en de campergidsen van Facile en Route. Maar ook de ADAC geeft een gids met camperplaatsen uit.

De „ADAC Stellplatzführer“, zoals deze heet, verschijnt jaarlijks. Het is een lijving boekwerk waarin meer dan 5750 camperovernachtingsplaatsen in 37 Europese landen zijn opgenomen. De versie voor 2017 is net verschenen. Nieuw in de ADAC Stellplatzführer 2017 zijn beschrijvingen, gegevens en prijzen van nog eens 600 plaatsen in voornamelijk Frankrijk en Spanje. Naast de basale informatie over de camperplaatsen zelf biedt de gids ook veel aanvullende informatie, over bijvoorbeeld de mogelijkheid om in de omgeving een bootje te huren en over, jeu de boules banen, minigolf, langlauf loipes, skiliften en nog veel meer. Er is ook een apart hoofdstuk “service” met informatie over loos- en verzorgingsplaatsen, de zogenaamde sanistations.

Voor een snel overzicht hanteert de gids een waarderingssysteem met 5 sterren, zodat je meteen kunt zien of je te maken hebt met een eenvoudige of met een goed geoutilleerde overnachtingsplaats. Bovendien vind je in de gids, die € 22,80 kost en behalve bij de ADAC zelf ook bij veel boekhandels te koop is, ook de ADAC-Camp-Card ter waarde van 10 euro. Met deze card kun je bij zo’n 400 overnachtingsplaatsen in Europa aanspraak maken op korting of speciale aanbiedingen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel