Primeur! Adria viert 50-jarig jubileum met bijzondere Altea4four

Adria Altea4four

Adria Altea4four

Novo Mesto – Adria bestaat in 2015 maar liefst 50 jaar. Het Sloveense merk leverde vroeger uitsluitend vrij basic uitgevoerde modellen die al snel een goede reputatie bij de kampeerders opbouwden. De caravans, heel herkenbaar door de karakteristieke blauwe band op de zijkant, waren namelijk van een prima kwaliteit én scherp geprijsd, een eigenschap die met name in Nederland bijzonder werd gewaardeerd.

Inmiddels maakt Adria ook campers en is het uitgegroeid tot één van de grotere merken in de branche. Bovendien is het leveringsprogramma in de loop der jaren voortdurend aangepast zodat Adria nu niet alleen caravans en campers in de populaire prijsklassen heeft maar ook diverse premium series levert.

Best of all worlds

Om het 50-jarig jubileum te vieren heeft Adria voor modeljaar 2015 een speciale jubileumcaravan ontwikkeld. Niet een caravan van het type “alles d’r op en d’r aan” maar een heel compacte caravan met een ondanks de geringe opbouwlengte van 3,60 meter bijzondere, uitdagende indeling. Enerzijds is het een tweepersoons caravan, anderzijds ook een gezinswagen. Maar ook een caravan die alle typische Adria elementen bevat. Het hagelbestendige polyester dak, de Smart keuken met meer dan genoeg bergruimte en de slim fit koelkast van 140 liter, de modulair opgebouwde Ergo toiletruimte, het grote Skyroof en de fraaie wand boven het werkblad zijn succesvolle aspecten uit de diverse Adria series die nu in één compacte caravan zijn samengebracht.

Multifinctionele indeling

Naast dit “best of all worlds” is er dus ook de bijzondere indeling. De eindkeuken met de daarnaast gelegen toiletruimte is uiteraard niet bijzonder, en de ruime rondzit voorin lijkt op het eerste gezicht ook niet bijzonder. Als we de kussens van de zitgroep optillen zien we dat er meer aan de hand is: de zitgroep kan op allerlei manieren worden opgebouwd. Als we alleen de rugkussens weghalen zijn het 2 enkele bedden. Als we de lattenbodems uittrekken krijgen een volwaardig tweepersoons bed met daarnaast nog een (bescheiden) derde slaapplaats. Trekken we de bodem nog iets verder uit is het een driepersoons bed. In de bank aan de rechterzijde zit nog een leuke verrassing: een stapelbedje voor een vierde slaapplaats! Dat stapelbedje zit dus niet ingebouwd in een bovenkast, zoals we wel vaker zien en vaak ten koste van de bergruimte gaat, het is een handig tussen de lattenbodems van de rechterbank geconstrueerd frame dat je in enkele handelingen omhoog kunt klappen.

De Altea4four is zo multifunctioneel inzetbaar. Gewoon voor met zijn tweetjes, al of niet met een logeerplekje voor bijvoorbeeld één of twee kleinkinderen maar ook als compacte gezinscaravan.

Nog niet alles

Als we denken dat we nu alles hebben gezien komen we bedrogen uit. Adria heeft de Altea al voorzien van een fraai vormgegeven uiterlijk met diverse aluminiumkleurige elementen, maar dat uiterlijk kan optioneel nog stukken aparter. Zo kan de koper ervoor kiezen om al die aluminiumkleurige elementen een kleurtje te geven, hij kan naast aluminiumkleur ook kiezen uit limegroen, zacht geel en helder blauw. De kleuren beperken zich dan niet alleen tot de onderzijde van het front en de achterbumper, het gehele front, de skirts, de kunststof omlijsting van de zijwanden en de achterbumper worden dan in kleur geleverd.

De graphics op de zijwanden worden dan uiteraard in een overeenkomstige kleur geprint. Maar dat is nog niet alles, als je nóg meer kleur wilt dan kan dat ook. De zijwanden kunnen namelijk in 6 leuke prints worden geleverd. Deze prints variëren van leuke grijze print tot gekleurde ruitjes, bollen of streepjes. Uiteraard kan de koper ook nog kiezen uit verschillende stofferingen.

Première in Düsseldorf

De Adria Altea4four, zoals het jubileummodel heet, zal zijn wereldpremière op de Caravan Salon in Düsseldorf beleven. De definitieve informatie is pas over een paar weken beschikbaar maar voor zover nu bekend zal de wagen in de basisuitvoering, inclusief Truma verwarming, boiler, multimedia voorbereiding én Bose geluidssysteem, komend najaar in de showroom staan voor € 16.999,=.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel