Active, Adria’s Multi Purpose Camper Van

Adria Active MPC

Compacte campervan van Adria

PAPENDRECHT – Ook Adria vindt het tijd voor wat vernieuwing in het Van segment. Hierbij is er niet gekozen voor vernieuwingen in de bestaande buscampers op basis van de Fiat Ducato, maar een kleiner model op basis van de wat kleinere Renault Trafic.

Adria is hiermee niet de enige, ook Pössl gaat bijvoorbeeld compactere buscampers bouwen waarbij een Citroën als basis wordt gebruikt.

De Multi-Purpose Camper, zoals het concept van de nieuwe Adria Active wordt genoemd, is nog meer dat de concurrerende modellen gericht op de mogelijkheid voor dagelijks gebruik. Je kunt er niet alleen met 4 mensen in slapen, maar ook met 6 mensen in reizen.

Adria Active MPCUiteraard is de bus kleiner dan de gebruikelijke buscampers zodat je voor langere trips wel de nodige compromissen moet sluiten, maar voor weekendjes weg en kortere vakanties is de Active, die in dezelfde klasse als de VW en Ford Transit buscampers valt, een bijna ideale camper. De Renault Trafic 1,6 dCi Euro6 motor kun je krijgen met een vermogen van 120, 125 of 145 pk en voldoet met behulp van de inmiddels bekende AdBlue oplossing aan de Euro 6 normen.

De lengte bedraagt 4,99 m, de breedte 1,97 m. Wie de hoogte van 2,04 m in verband met bijvoorbeeld parkeergarages te weinig vindt, kan deze middels optionele, speciale vering reduceren tot 1,99 m. De MTM bedraagt standaard 2.740 kg, optioneel is ook een MTM van 2.900 kg mogelijk. Omdat Adria geen gebruik van de reguliere kunststof zijramen maakt maar de Active voorziet van privacyglas, lijkt de Active behalve het hefdak en de Adria sticker in het geheel niet op een camper.

De indeling van de Adria Active zien we bij meer buscampers. Links, achter de bestuurdersstoel vinden we een compact keukenblok. Dat is voorzien van 2 kookpitten, een spoelbakje en een compressorkoelbox van 36 liter. Ook is er voorzien in ruimte voor een los chemisch toilet. De achterbank kun je niet alleen ombouwen tot 2-persoonsbed maar ook wegklappen om zo ruimte te creëren voor grotere stukken bagage zoals een fiets of surfplank. Het hefdak bevat ook nog 2 slaapplaatsen.

Uiteraard is de Adria Active te bewonderen op de Caravan Salon in Düsseldorf, maar vanaf september ook bij de Adria dealers én op Dordrecht Open 2016 te zien.

Like dit artikel
Tweet dit artikel