Adria Altea uitgeroepen tot ANWB Caravan 2014

Adria Altea

Adria Altea gekozen tot ANWB Caravan van het jaar 2014

LEEUWARDEN – De Adria Altea is tijdens kampeerbeurs Caravana 2014 in Leeuwarden uitgeroepen tot ANWB Caravan van het jaar 2014. Prijs versus prestatie gaf de jury de doorslag.

 

De prijs van de in totaal acht modellen van de Adria Altea ligt tussen de 14.000 en 17.000 euro. Daarmee is de Adria Altea een caravan in de middenklasse. Dat deze serie tot ANWB Caravan van het jaar 2014 is uitgeroepen heeft alles te maken met de uitrusting van de caravan ten opzichte van die prijs, aldus de jury.

De middenklasser is eigentijds, maar heeft tegelijk iets chiques met zijn bijzondere sanitair en de uitgebreide verlichting, vindt de jury. Ook over het exterieur is nagedacht: dankzij het polyester dak kan de caravan bijvoorbeeld een stevige hagelbui aan.

Adria Altea interieur

De jury prijst het lichte interieur van de Adria Altea

Winnaars sinds 2009

De Adria Altea is een directe nakomeling van de Adria Glam. Dat model was in 2013 nog genomineerd, maar greep toen naast de titel. De afgelopen vijf jaar ging de titel ANWB Caravan van het jaar naar Elddis Avanté (2013), Hobby Premium (2012), Fendt Tendenza (2011), Bürstner Averso Plus (2010) en Hobby La Vita (2009).

Vakjury

De vakjury van de verkiezing Caravan van het Jaar 2014 bestond uit: Frits Ronners, Nederlandse Caravan Club; Niek Schenk, Algemeen Dagblad; Paul Descamps, Kampeertoerist, Willem Laros, Vakantiekriebels; Patrick Verhoeven, KCK-lezersexpert en Aad van der Poel van Kampeer & Caravan Kampioen.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel