Adria Astella is tegelijkertijd toercaravan, stacaravan en recreatiewoning

Adria Astella

Adria Astella is tegelijkertijd toercaravan, stacaravan en recreatiewoning

De naam Astella hebben we al eens eerder gehoord bij de Sloveense caravan en camperfabrikant, maar toen betrof het een compacte, luxe uitgevoerde caravan. De nieuwe Adria Astella, die we zowel op de Caravan Salon als Dordrecht Open kunnen zien, is een bijzondere combinatie.

Het is Adria namelijk gelukt om in de nieuwe Astella de kenmerken van zowel een stacaravan, toercaravan als een recreatiewoning te combineren.

De Astella heeft volgens het comfort en de ruimte van een recreatiewoning, zoals grote, openslaande deuren. Maar je kunt de Astella, in tegenstelling tot een stacaravan of recreatiewoning, net als een toercaravan achter de auto hangen. De Adria Astella valt binnen de normale afmetingen van een aanhanger zodat er geen speciale ontheffing voor transport achter een auto of op de autotransporter of vrachtwagen behoeft te worden aangevraagd. Dat maakt de transportkosten een stuk lager en maakt het ook veel makkelijker om zo nu en dan eens een andere camping of standplaats te kiezen.

Rijdend Tiny House

Of hij ook zo bedoeld is, dat weten we niet, maar de Astella doet ook wel een beetje denken aan een zogenaamd Tiny House. Dat is een compacte, verplaatsbare woning voor mensen die “of the grid” willen wonen. De caravan wordt gebouwd op een AL-KO chassis en heeft een Comprex-opbouw met een opbouwlengte van 8,99 tot 10,02 meter en een breedte van 2,52 meter. Dat is uiteraard een flink stukje groter en zwaarder (beladen 3000 kilo) dan een normale toercaravan zodat je deze niet zomaar achter een willekeurige middenklasser hangt. Ook zul je rekening moeten houden met de route die je gaat rijden, voordat je in de problemen komt op een bijvoorbeeld een smalle landweg of bochtenrijk traject.

Adria Astella

Adria AstellaDe nieuwe Adria Astella zal verkrijgbaar zijn in drie indelingen voor zowel koppels als gezinnen. De prijzen beginnen even onder de 60.000 euro. Het woongedeelte is toegankelijk via de unieke panoramische dubbele deur. Als je binnen bent, zul je zien dat de gehele caravan modern en comfortabel is ingericht. Hij heeft bijvoorbeeld een designkeuken met hoogwaardige Corian-werkbladen, luxe badkamer, hoogwaardig gestoffeerd meubilair in de woonwereld “Bluestar” of “Silverstar”, matrassen met Octaspring-technologie en Alde-vloerverwarming. Ook is er een regelbaar verlichtingssysteem in het interieur, dat verschillende lichtsferen kan creëren. Ook is de Astella voorzien van een multimediasysteem met Bose-luidsprekers, USB-poorten en een Bluetooth-interface. Alle voorbereidingen voor een optionele airconditioning zijn al aanwezig. Handig is ook de optionele “Match smart control” waarmee je via de smartphone of tablet de verwarming, verlichting, airconditioning en stroomvoorziening kunt regelen.

Indelingen

De drie beschikbare indelingen zijn de 704 HP, 754 DP en 904 PK. Ze zijn allemaal uitgerust met de gepatenteerde panoramadeuren en -ramen.

Astella 704 HP

Adria Astella 704 HPDeze indeling is bijzonder geschikt voor koppels. De grote dubbele panoramadeur leidt naar het woongedeelte. Aan de voorzijde is er een L-vormige keuken. De slaapkamer heeft een groot tweepersoonsbed en vele opbergvakken. Er is ook een luxueuze badkamer. Als er bezoekers blijven overnachten, kan de designbank worden omgebouwd om zo twee extra slaapplaatsen te creëren.

Astella 754 DP

Adria 754 DPDit is een indeling die zowel voor koppels als gezinnen is bedoeld. Ook hier heeft de grote woonkamer een hoekbank waar een tweepersoonsbed van kan worden gemaakt en een grote panoramische deur. De keuken bevindt bij deze indeling zich langs de voorwand. In de slaapkamer zien we een groot queensbed.

Astella 904 PK

Adria Astella 904 PKWie met een gezin of groter gezelschap op pad gaat, kan het beste naar de Astella 904 PK kijken. Deze heeft onder anderen een hoge eettafel met bijpassende stoelen. Verder zien we ook hier de panoramische deur alsmede een slaaphoek met een tweepersoonsbed en een stapelbed. Hier kunnen maximaal vier personen slapen. Uiteraard is er ook een aparte slaapkamer, deze bevindt zich aan de achterzijde en heeft een queensbed. In het middengedeelte van de caravan bevinden zich de keuken en badkamer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel