Adria bouwt Twin Max buscamper op basis van MAN TGE

Adria Twin Max buscamper op basis van de MAN TGE

Adria bouwt de Twin Max buscamper op basis van de MAN TGE

De leveringsproblemen van de populaire Fiat Ducato en zijn zustervoertuigen hebben bij de camperbouwers geleid tot een zoektocht naar alternatieven. De MAN TGE is, samen met de VW Crafter, Mercedes Sprinter en Renault Master, een de meest voor de hand liggende alternatieven.

Hoewel er signalen zijn dat Fiat de leveringsproblemen met de Ducato aan het oplossen is, heeft ook Adria besloten om de nieuwe Twin Max buscamper ook op basis van de MAN TGE te gaan bouwen. Het Sloveense merk toonde daar vorig jaar al een studiemodel van, en deelt nu mee dat het deze variant in drie indelingen aan zal gaan bieden.

MAN TGE

Waar de Fiat Ducato en zijn zustervoertuigen Citroën Jumper, Peugeot Boxer en Opel Movano zich in het lagere en middensegment bevinden, bevindt de MAN TGE zich in een hoger segment. Nu is er bij bestelwagens niet direct sprake van segmenten maar we zouden deze zelf in het hogere middensegment positioneren. Bovendien is hij later ontwikkeld en op de markt gekomen dan de inmiddels enigszins bejaarde Ducato, en is dus ook een stuk moderner. Kopers kunnen bovendien profiteren van het wereldwijde servicenetwerk waar MAN bekend om staat.

Daardoor biedt de TGE een betrouwbare, degelijke en moderne basis voor de Adria Twin Max. Zoals een woordvoerder van Adria zegt: “De MAN TGE biedt een perfecte balans tussen kracht en efficiëntie, en dat is precies wat we nodig hadden voor de Twin Max.”

Adria heeft voor de Twin Max overigens gekozen voor twee verschillende 2.0l turbo-diesel motoren: een 140pk single turbo en een 177pk twin turbo. Beide opties zijn beschikbaar met een 6-versnellingsbak of een 8-traps automatische versnellingsbak.

Uiteraard biedt de MAN TGE ook de nieuwste veiligheidsfuncties, Adria heeft deze aangevuld met extra’s zoals een zonnescherm, airconditioning, zonnepanelen, een omvormer en Isofix.

Indelingen en flexibiliteit

De Adria Twin Max is een camper die ontworpen is met de behoeften van verschillende soorten reizigers in gedachten. Daarom biedt het Sloveense merk de buscamper in drie verschillende indelingen aan, elk met unieke kenmerken en voordelen:

Twin Max 680 SGX met elektrisch hefbed

Deze indeling biedt een elektrisch liftbed dat ruimtebesparend en handig is. Deze indeling is perfect voor degenen die een flexibele slaapruimte willen zonder in te boeten aan comfort. De grote afmetingen en premium kwaliteit matrassen zorgen voor een goede nachtrust.

Twin Max 680 SLB met opklapbare langsbedden

Deze indeling is ideaal voor degenen die de voorkeur geven aan een meer traditionele indeling maar toch flexibiliteit willen. De opvouwbare langslapers kunnen worden aangepast aan de behoeften van de reiziger, waarbij de Tencel®-hoezen en bedverlengingen voor extra comfort zorgen.

Twin Max 600 SPB met opklapbaar dwarsbed

Deze compactere indeling biedt een opvouwbaar dwarsbed, waardoor er meer leefruimte is wanneer het bed niet in gebruik is. Een slimme keuze voor degenen die ruimte willen maximaliseren zonder in te boeten aan slaapcomfort. Hiervan zijn helaas nog geen foto’s beschikbaar.

Elke indeling biedt ook een goed uitgekiende, praktische keuken, een slim ingedeelde badkamer en veel opbergruimte. Er is keus uit zes stofferingen en vele accessoires, waardoor elke Twin Max kan worden aangepast aan de individuele smaak en behoeften. De Adria MACH smart-app en verwarming op diesel van Truma zijn ook beschikbaar, waardoor de Twin Max een moderne en ‘connected’ buscamper is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel