Adria Compact SLS met slide-out

Slide-out voor de Adria Compact

Slide-out voor de Adria Compact

DÜSSELDORF – Adria verraste vriend en vijand op de Caravan Salon met een een bijna productieklaar prototype van de Adria Compact SLS.

Om deze slanke, wendbare halfintegraal camper meer ruimte te geven heeft Adria de wagen voorzien van een slide-out aan de achterzijde.

Zo’n slide-out is iets wat je met name bij grote Amerikaanse campers ziet. Het fenomeen is al een tijdje geleden naar Europa over komen waaien maar wordt tot op heden vooral in de allergrootste caravans en campers toegepast.

Adria Compact SLS slide-outAdria toont wat dat betreft lef door een slide-out in een camper van dit bescheiden formaat toe te passen. Bij zo’n compact model biedt een slide-out heel wat voordelen. De hernieuwde belangstelling voor compacte half-integraal campers heeft de fabrikanten namelijk ook opgezadeld met de vraag naar zo’n dergelijke wagen met enkele bedden. Fysiek is dat bij zo’n kleine camper bijna onmogelijk. De vondst van Adria, door extra ruimte middels een slide-out te realiseren, lost dit probleem in één keer op.

De Compact SLS meet rijdend 5,99 meter lang, wat vooral voor Scandinavië gangers ideaal is, en kan middels de slide-out worden verlengd tot 6,59 m. Standaard is de Compact SLS voorzien van 2 enkele bedden, deze kunnen echter in een handomdraai worden omgebouwd tot een ruim tweepersoons bed. De meerprijs voor de slide-out zal in Duitsland zo’n 4000 euro bedragen. In Nederland zullen we, gezien de BPM rekening moeten houden met zo’n kleine 5000 euro. De start van de serieproductie is gepland voor komend voorjaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel