Adria lanceert met de Supersonic een nieuw topmodel op Mercedes Sprinter basis

Adria Supersonic Mercedes Sprinter

Adria lanceert met de Supersonic een nieuw topmodel op Mercedes Sprinter basis

De Sonic is het huidige topmodel van Adria. Tot nu toe bouwt de Sloveense camper- en caravanfabrikant de Sonic op basis van de bekende Fiat Ducato.

Omdat dat basisvoertuig steeds moeilijker leverbaar is, wijkt ook Adria uit naar een alternatief. Die keus is voor integraal campers in dit segment gelukkig niet zo moeilijk. De Mercedes Sprinter lijkt een bijna vanzelfsprekend alternatief als basis voor een moderne en luxueuze integraal camper.

Supersonic

Maar de Sprinter is, mede dankzij de keur aan assistentiesystemen, wel een stukje duurder dan de Ducato. Daarom heeft Adria besloten om de Mercedes Sprinter vooralsnog voor een nieuw topmodel in de Sonic-reeks te gebruiken dat – hoe kan het ook anders – Supersonic zal gaan heten.

Helaas is er nog heel weinig bekend over de nieuwe Supersonic. Adria heeft de presentatie van de nieuwe integraal camper aangekondigd en laat ons een voorproefje zien in de vorm van een video met veel licht- en schaduweffecten, zodat er nog veel te raden over blijft. De Sloveense camperfabrikant zal de resterende informatie over de nieuwe Supersonic – net zoals autofabrikanten ook vaak doen – slechts beetje voor beetje vrijgeven. De uiteindelijke onthulling zal eind mei plaats vinden.

Wat we uit de renderingen in de video op kunnen maken is dat hij een modern en stijlvol exterieur heeft, geheel in de geest van de bestaande Adria Sonic. Verder komt er het typenummer 890LL naar voren. Bij de bestaande Sonic houdt het op bij 710 zodat we mogen vermoeden dat de Supersonic een aardig stukje groter zou kunnen worden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel