Adria Mode: compact maar bijzonder veelzijdig camperbusje

Adria Mode camperbusje

Adria Mode: compact maar bijzonder veelzijdig camperbusje

We de laatste jaren een opwaartse trend in de populariteit van compacte en multifunctionele camperbusjes. Adria Mobil, een pionier in de kampeerindustrie, heeft onlangs zijn productiefaciliteit in Bic uitgebreid om zich meer op deze groeiende categorie te kunnen richten.

Een van de nieuwste toevoegingen aan hun assortiment is de Adria Mode, een camperbusje dat belooft de grenzen van veelzijdigheid en comfort te verleggen. Of je hem nu gebruikt als camper of voor het vervoer van personen en/of bagage, de Adria Mode is er klaar voor.

Veelzijdig door modulaire aanpak

Wat de Adria Mode onderscheidt, is de modulaire aanpak. Het voertuig kan zich daardoor eenvoudig transformeren van een busje voor dagelijks vervoer voor zowel personen en/of vracht tot een camper. Deze veelzijdigheid wordt mogelijk gemaakt door een innovatief conversiepakket, waardoor kopers een voertuig hebben dat ze eenvoudig kunnen aanpassen aan verschillende levensstijlen en behoeften.’

Basisvoertuig

De Adria Mode is gebaseerd op het Citroen Spacetourer-platform, een keuze die de camper een solide basis geeft. Zowel qua formaat als technische specificaties is dit voertuig perfect afgestemd op zowel stedelijke als buitenavonturen.

Draagbare ‘Pods’

Een van de meest opvallende kenmerken van de Adria Mode zijn de draagbare ‘pods’. Deze modules zijn ontworpen voor verschillende functies zoals koken, koelen en zelfs persoonlijke verzorging. Ze zijn gemaakt van duurzaam Symalite en bedekt met Cordura voor extra duurzaamheid en waterdichtheid.

De pods kunnen ook buiten worden gebruikt, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van het voertuig. Maar de draagbare ‘pods’ zijn niet de enige kenmerken die het buitenleven vergemakkelijken.

 • Kookmodule (Cooker Pod)
  Voorzien van een draagbare inductiekookplaat, waarmee je binnen of buiten het voertuig kunt koken.
 • Koelkastmodule (Fridge Pod)
  Uitgerust met een 26-liter Dometic compressor koelkast en met ruimte voor het opbergen van etenswaren
 • Spoelbakmodule (Sink Pod)
  Bevat twee 15-liter watertanks, een elektrische pomp en een uittrekbare douchekop.
 • Toiletmodule (Pod voor draagbare Thetford Porta Potti 335)
  Biedt een hygiënische en praktische oplossing voor persoonlijke verzorging. Gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken.
 • Reistassen (Set travel bags)
  Inclusief twee grote tassen met extra ritsvakken en twee middelgrote tassen. Ideaal voor het organiseren van persoonlijke spullen en kampeeruitrusting.

De Adria Mode is ook uitgerust met een luifel en een achtertent, waardoor het gemakkelijk is om buiten te leven en te genieten van de natuur.

Matevz Korosec, Adria Mobil Product Manager voor minivans, merkte op: “Adria Mode is een minivan met grote ideeën, eindelijk één voertuig dat zoveel activiteiten kan uitvoeren en zo gemakkelijk kan worden omgezet van een auto naar een camper.”

Interieur en afwerking

Aan het interieur van de Mode is goed te zien da Adria veel aandacht aan de details heeft besteed. Bij een dergelijk concept is het interieur van het basisvoertuig leiden wat betreft de stijl van de inrichting.

Adria heeft de gebruikte materialen en het kleurenschema zorgvuldig gekozen om een comfortabele omgeving te creëren, die qua stijl perfect en nagenoeg naadloos aansluit bij het interieur van de Spacetourer.

De indeling is flexibel en kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker, van een ruime opslagruimte tot een gezellige slaapplaats. Dankzij het hefdak is er niet alleen stahoogte maar ook slaapruimte voor maximaal 4 personen. De Adria Mode heeft standaard vijf zitplaatsen, tegen meerprijs kun je dit uitbreiden tot acht.

Extra accessoires

Naast de standaardkenmerken biedt de Adria Mode ook een reeks aanvullende opties en accessoires die de kampeerervaring verder kunnen verbeteren. Zo is er een set van textiele reistassen beschikbaar, die speciaal zijn ontworpen om naadloos in het interieur te passen. Deze tassen hebben extra ritsvakken en zijn ideaal voor het organiseren van persoonlijke spullen tijdens het reizen.

Adria zet met de introductie van de Mode met zijn slimme, innovatieve ‘pods’ en de aandacht voor detail in het interieur misschien wel een nieuwe standaard in het segment van compacte en veelzijdige camperbusjes. Nu is het nog wachten nu op zijn officiële lancering en de daaropvolgende reactie van de markt om zijn belofte waar te maken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel