Adria heeft recordjaar achter de rug en investeert in nieuwe productiefaciliteit

Adria nieuwe productiefaciliteit

Adria had recordjaar achter de rug en investeert in nieuwe productiefaciliteit

Fabrikant Adria Mobil, bekend van de merken Adria en Sun Living, heeft een recordjaar achter de rug. Nog nooit eerder haalde het bedrijf zoveel omzet.

Dat is bijzonder, want het bedrijf had met verstoringen in de toeleveringsketen te kampen. Adria Mobil is onderdeel van Trigano Groep, maar werkt autonoom. In Slovenië heeft het bedrijf ultramoderne productielocaties. Dat autonome bedrijfsmodel heeft de fabrikant het afgelopen jaar geen windeieren gelegd.

Pandemie als motor

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat meer mensen interesse kregen in het kamperen. Mobiele vrijetijdservaringen en de bijbehorende levensstijl werden aantrekkelijker, omdat mensen meer gedwongen werden vakantie te vieren in eigen land. Volgens Sonja Gole van Adria Mobil heeft het bedrijf daar handig op ingespeeld met de merken Adria en Sun Living.

Adria Mobil stapte over van een seizoensgebonden naar een niet-seizoensgebonden leveringsmodel. Dat past beter bij de nieuwe belangstelling voor de levensstijl van recreatievoertuigen. Daarmee voorkomt het bedrijf bovendien onzekerheid over levering en prijsbeheer.

Leveringsproblemen

Tegelijkertijd werd het bedrijf geconfronteerd met verstoringen in de toeleveringsketen. Een probleem dat van invloed is op alle merken van recreatievoertuigen. Volgens Gole is het bedrijf voldoende flexibel gebleken om daar mee om te kunnen gaan. Het aantal bestellingen bleef maar groeien, en daar heeft het bedrijf optimaal van kunnen profiteren. Op dit moment werkt Adria aan de ontwikkeling van nieuwe producten en de nieuwe Supersonic op Mercedes-Benz.

Vorig jaar behaalde Adria een omzet van 617 miljoen euro en distribueerde het bedrijf zijn producten in meer dan 30 landen, met meer dan 500 verkooppunten.

Nieuwe productiefaciliteit

De goede resultaten komen op het juiste moment voor Adria. Het bedrijf investeerde in maart en april 2022 maar liefst 6 miljoen euro in productiecapaciteit. Adria Mobil bouw took aan een nieuwe productiefaciliteit in Bic, Slovenië. Daarmee wil het bedrijf zich klaarmaken voor de komende periode. In Slovenië kan Adria nu op 43.000 vierkante meter werken aan haar recreatievoertuigen.
In de nieuwe faciliteit kan Adria de nieuwe generatie van de Altea-caravanreeks produceren. Die zal het exterieurontwerp van de nieuwe generatie Adria’s overnemen en een frisse benadering geven aan hedendaagse interieurs. Kortom: de ontwikkelingen bij Adria Mobil staan zeker niet stil.

Like dit artikel
Tweet dit artikel