Adria Silver Collection, jubileummodellen vanwege 50-jarig jubileum

Adria Silver Collection

Adria introduceert actiemodellen vanwege het 50-jarig jubileum

PAPENDRECHT – Adria bestaat dit seizoen 50 jaar, en steekt dat niet onder stoelen of banken. We werden een tijd geleden al aangenaam verrast met het originele jubileummodel Altea4four die niet alleen een originele indeling heeft maar ook nog eens in een aantal mooie kleurencombinaties leverbaar is.

Adria doet er nog een schepje bovenop met de komst van de Silver collection. Een serie actiemodellen, bestaande uit zowel campers caravans, die alle voorzien zijn van een mooi jubileumpakket. De jubileumcollectie is door Adria samengesteld uit een aantal veelgevraagde modellen van de populairste series van Adria, namelijk de Twin buscamper, de Matrix semi-integraalcamper en de Altea en Adora caravans.

Twin

Adria Twin Silver CollectionIn de Twin serie heeft men gekozen voor de 600 SPT in de Titan uitvoering. Deze compacte buscamper van nog geen 6 meter lang wordt gebouwd op basis van een Fiat Ducato met een 130 pk dieselmotor. Achterin heeft deze Twin een dwars geplaatst 2 persoons bed met daarvoor een ruime badkamer. Achter de bestuurderstoel bevindt zich de halve treinzit met daar tegenover het keukenblok.

Het jubileumpakket bestaat onder meer een zilvergrijze carroserie met zilvergrijs gespoten bumpers en speciale graphics, alsmede 16” aluminium velgen, grille in glanzend zwart, donker getinte ramen en LED dagrijverlichting.

Ook aan het interieur is de nodige aandacht besteed, hier vinden we bijvoorbeeld de bekende Titan afwerking, maar deze is bovendien voorzien van een nieuw interieurontwerp met wit gekleurde kastkleppen, een nieuwe cabinestoel met 50Y Adria logo, nieuw vinyl op de vloer, een matrasovertrek, Black Elegant met bijpassende kussens, het Prestige pakket, de mogelijkheid voor een 3e slaapplaats, elektrische vloerverwarming en een houde voor een LVD televisie.

Voorts is de Twin in deze jubuleumuitvoering voorzien van onder anderen een brandblusser, lederen stuurwiel en versnellingspook, radiobediening op het stuurwiel, dead locking, donker getinte koplampen, aluminium skidplate, elektrisch inklapbare buitenspiegels en dakdragers

Matrixx

Adria Matrixx Silver CollectionVan de populaire Matrixx serie zijn maar liefst 2 indelingen in de Silver Collection opgenomen, te weten de Matrixx 670 SBC en 670 SL. Van beide zijn de jubileummodellen afgeleid van de Access uitvoering. De 670 SBC heeft achterin een queensbed, de 670 SL beschikt achterin over 2 enkele bedden. Uiteraard zijn ze ook voorzien van een hefbed boven de zitgroep. De modellen hebben in de Silver Collection hun eigen afwerking van het interieur: de SL is alleen leverbaar met Forest meubeldecor in combinatie met White Santos bekleding, de 670SBC heeft het Horizon decor en Mia bekleding.

Ze zijn voorzien van een zilvergrijze opbouw waarbij ook alle exterieurelementen in metallic zilver zijn uitgevoerd. Ook zijn ze voorzien van een nieuwe achterwand in zilver aluminium met horizontale verlichting, en speciale graphics.

De actiemodellen zijn verder onder anderen voorzien van een L-dinette met tafel met telescopische poot, Truma Combi 6 verwarming, een verwarmde en geisoleerde vuilwatertank, L-keuken met 150 liter koelkast, een matrasovertrek, LCD arm, Seitz verduistering voor de zijramen van de cabine, een elektrisch verstelbare kledingkast onder bed (alleen SBC), een oven, springveer matras in pakket en een decoratief kader rond het keukenraam met LED verlichting.

Verder beschikken beide wagens in de jubileumuitvoering over zilver aluminium gekleurde bumpers en cabine instap, 16” aluminium velgen, een glanzend zwarte grille, LED dagrijverlichting, een Seitz toegangsdeur met raam en hordeur, hoeksteunen, een mogelijkheid voor een 2e gasfles en bovendien ook luchtvering achter.

Altea

Adria Altea  Silver CollectionOok van de Altea serie heeft Adria 2 indelingen opgenomen. Van deze caravans uit het middensegment zijn dit de 472 LU en de 542 PK. De eerste heeft achterin een rondzit en voorin 2 enkele bedden, de 542PK heeft een stapelbed achterin, een treinzit in het midden en voorin een dwars geplaats 2-persoons bed.

Als voornaamste extra’s aan het uiterlijk bij de Altea Silver Collection zien we de vele zilvergrijze ‘i-exterieur’ elementen, de eveneens zilvergrijze zij-skirts, en de Dometic airconditioning op het dak. Binnen zien we de fraaie, speciale Mirko bekleding. Voorts zijn deze Altea’s voorzien van een “50 jaar pakket”, een Altea pakket en indirecte verlichting, en dat alles uiteraard tegen een speciale actieprijs. Men kan eventueel ook tegen een speciale prijs een optiepakket bestellen, dat bestaat uit een Travel Pakket, hordeur, Heki II dakluik, tafel met telescopische poot (alleen 472 LU), een snijplank, disselafdekking, combi-cassette in de toiletruimte, een tweedelige toegangsdeur met raam, verstelbare lattenbodem en een LCD-arm.

Adora

Adria Adora Silver CollectionBij de Adora heeft Adria er voor gekozen om alleen de 512 UP in de silver Collection op te nemen. Deze indeling, met een frans bed achterin, een middenkeuken en voorin een ruime zitgroep behoort tot de populairste indelingen.

Net als bij de Altea zien we exterieur met een groot aantal zilvergrijze elementen, en bovendien ook een stel lichtmetalen wielen. Verder is de Adora Silver Collection voorzien van een Alde vloeistof verwarming met 9 liter boiler, Alde Smart Control, een decoratieve deken en White Santos bekleding.

Ook hier kan men een optiepakket bestellen, dat bestaat uit elektrische vloer bijverwarming, een acculader met accubak, een telescopische poot voor de tafel, snijplank, disselafdekking en een LCD-arm.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel