Adventure Chef Adam Glick en Messermeister lanceren opvouwbare koksmessenset

koksmessen camping outdoor

Adventure Chef Adam Glick en Messermeister lanceren opvouwbare koksmessenset

Wie zijn project op een crowfundingplatform zet en dan binnen 72 uur zijn financieringsdoel haalt, mag daar best wel trots op zijn.

Dit overkwam ook de bedenker van een inklapbare koksmessenset voor kampeerders en buitensportliefhebbers. Om de productie van de messensets te financieren werd een beroep gedaan op crowdfundingwebsite Kickstarter, en met groot succes.

“We zijn er trots op te kunnen aankondigen dat we met onze Adventure Chef Collection ons Kickstarter-doel in minder dan 72 uur tijd hebben bereikt en zelfs hebben overtroffen,” zegt Kirsten Dressler, VP en hoofd productontwikkeling. De opvouwbare messencollectie heeft de eerste inklapbare koksmessen van professionele kwaliteit, in een formaat zoals dat bij buitenfornuizen- en door kampeerders wordt gebruikt.

De messensets zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties, en zijn samengesteld uit de volgende onderdelen:

Universeel koksmes

koksmesInklapbaar, lengte 13 cm. Hier is zorgvuldig gekeken naar vorm van de rand voor de beste afstand tot de hand en optimaal contact met de snijplank, zoals dat door professionele koks wordt verwacht.

Opvouwbare snijplank

snijplankDeze heeft een formaat van 26 x 24 cm. Hij is eenvoudig te reinigen en netjes op te bergen in de set.

Fileermes

fileermesInklapbaar, lengte 15 cm. Het geheim van een geweldig fileermes is een dun flexibel lemmet om scherpe, schone sneden te maken. Het ontwerp zorgt ervoor dat je de grote messen gemakkelijk schoon kunt maken.

Dunschiller en zaag

dunschiller zaagEen handig multifunctioneel stukje gereedschap bestaande uit dunschiller, zaagje en mes. Uiteraard is ook dit inklapbaar.

Opvouwbaar kampeerbestek

besteksetNa het bereiden is het ook wel zo handig als je het ook op kunt eten. Je kunt deze gebruiken als lepel, mes, vork en flesopener.

Canvas hoes

hoes messensetGeen messenset is compleet zonder goede hoes. Deze hoes is van premium kwaliteit en heeft 2 binnenzakken voor de messen, een vak voor de snijplank en 2 zakmeshouders.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gVMYZAu5btg

Twee stijlen

koksmessen camping soortenJe kunt de messen in twee soorten afwerkingen krijgen. Met ‘Carbonized Maple’ wordt essenhout bedoeld, dat een speciale hittebehandeling heeft gekregen. De bladen van de messen zijn in deze uitvoering in de klassieke, blanke look. De hoes is dan uitgevoerd in denimblauw. Wie kiest voor de ‘Burlap’ grepen krijgt de messen met grepen die zijn vervaardigd van met kunsthars geïmpregneerde, gerecyclede jute. De bladen zijn dan uitgevoerd in stonewash en de hoes is dan donkergrijs.

Voor meer informatie over de Adventure Chef Collection kun je kijken op Kickstarter.

Like dit artikel
Tweet dit artikel