Aeon Li: superlicht tentje van Tarptent

Tarptent Aeon Li

Aeon Li: superlicht tentje van Tarptent

Anno 2019 worden steeds meer outdoorproducten gemaakt van het ultralichte Dyneema-materiaal. Zo ook de tenten van het merk Tarptent. Een opvallend nieuw model van deze tentenproducent is het superlichte Aeon Li tentje.

Deze eenpersoonstent weegt slechts 477 gram, is heel compact in te pakken en is daardoor heel geschikt voor backpackers, fietskampeerders en trektochten.

Enkeldaks tent met één tentstok

Doorgaans bieden dit soort lichtgewicht tentjes vrij weinig op het gebied van comfort of leefbaarheid. Dit is bij de Aeon Li in beperkte mate het geval. Aangezien de Tarptent Aeon Li een enkelwandige tent is, zal er bijvoorbeeld altijd wat sprake van condensvorming zijn. Maar op het gebied van leefruimte maakt dit tentje veel indruk. De tent is groot genoeg voor personen van 2 meter lang en biedt, naast ruimte voor je slaapmatje en slaapzak, ook genoeg plek voor spullen zoals je rugzak en schoeisel. Voor het opzetten van de tent is bovendien maar één tentstok nodig.

Dyneema

Het lage gewicht van deze tent wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van het ultralichte materiaal Dyneema, ‘s werelds sterkste vezel. Ondanks zijn lage gewicht levert de Aeon Li dus niet in op duurzaamheid. Over de elementen hoef je je bovendien ook geen zorgen te maken: de naden van de tent zijn gelijmd, waardoor de tent een waterdichtheid heeft tot maar liefst 8.000 millimeter.

Binnen 2 minuten opgezet

Dankzij zijn eenvoudige, functionele design en het feit dat er maar één tentstok of wandelstok benodigd is, is de Aeon Li binnen 2 minuten op te zetten. Dit is niet alleen handig als het snel donker wordt of als er noodweer op komst is, maar natuurlijk ook wanneer je na een lange, inspannende tocht eigenlijk te moe bent om een tent op te zetten.

Niet goedkoop

Het enige nadeel van tenten die vervaardigd zijn uit Dyneema is de prijs. Dyneema is geen goedkoop materiaal. Dit zie je dan ook terug in de prijs van de Tarptent Aeon Li. Dit tentje kost maar liefst $ 535.00 in de Verenigde Staten, binnen Europa ligt de prijs rond de € 800,-.

Like dit artikel
Tweet dit artikel