Aero Cabin One: compacte caravan met hefdak én slide-out

Aero Cabin One: compacte caravan met hefdak én slide-out

Aero Cabin One: compacte caravan met hefdak én slide-out

Compact en ruimte sluiten elkaar vaak uit, maar de nieuwe Aero Cabin One biedt wat dat betreft een behoorlijk slimme combinatie. Deze innovatieve caravan is weliswaar compact, maar heeft daarnaast een hefdak en een slide-out die de ruimte in het interieur een stuk verbeteren.

De Aero Cabin One, die vorige week zijn debuut beleefde op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht, is een ontwikkeling van Smitveld. Deze Nederlandse producent heeft ook op het gebied van vouwwagens al heeft laten zien dat het tot hele slimme oplossingen in staat is.

Slim ontwerp

We schreven het gisteren al: met de komst van steeds meer kleine en elektrische auto’s is er een stijgende behoefte aan compactere, gestroomlijndere en lichtere recreatievoertuigen. Voor lang niet iedereen is de vouwwagen een geschikt alternatief voor de caravan. Een compacte caravan zoals de Aero Cabin One is dat misschien wel. Zeker als hij relatief veel interieurruimte biedt.

Het hefdak zorgt voor de nodige hoofdruimte en een betere ruimtelijke indruk. De slide-out functie is een andere blikvanger. Met een simpele handeling vergroot deze de leefruimte zonder de totale afmetingen van de caravan te beïnvloeden. Materialen zoals aluminium en lichtgewicht composieten dragen bij aan een duurzame en lichtgewicht constructie.

Interieur

Binnenin de Aero Cabin One is er geen gebrek aan comfort. De caravan beschikt over een volledig uitgeruste eindkeuken, een comfortabel zitgedeelte in het midden en voorin een tweepersoonsbed dat zich gedeeltelijk in de slide-out bevindt. De keuken kan dankzij een slimme constructie ook buiten worden gebruikt.

Uiteraard heeft Smitveld gezorgd voor voldoende ventilatie en isolatie, zodat het binnenklimaat altijd aangenaam is. Slimme opbergoplossingen en serviceluiken zorgen ervoor dat elke centimeter efficiënt wordt gebruikt, wat bijdraagt aan de gebruiksmogelijkheden van de Aero Cabin One.

Luifel

De 260 centimeter diepe luifel voor Aero Cabin One komt uit eigen atelier. Door een handig opstaand buisje heeft hij ruim 230 centimeter stahoogte ter hoogte van de deur van de caravan. Uiteraard zal de luifel verkrijgbaar zijn in passende kleurstellingen. Verder is Smitveld ook al bezig met de ontwikkeling van zijschermen, een afsluitbare voorwand en een eenvoudigere, nog sneller op te zetten luifel.

Like dit artikel
Tweet dit artikel