Affinity Camper: nieuw buscampermerk met slimme indeling

Affinity Camper buscamper

Affinity Camper: nieuw buscampermerk met slimme indeling

Affinity is een nieuwe producent van buscampers uit Polen, die zich specialiseert in campers in het lagere prijssegment. Hoewel het merk Affinity zelf dus nieuw is, heeft het team achter Affinity al heel wat ervaring in de branche.

De oprichter van het bedrijf is namelijk Jacek Jaskot, de voormalige ontwerper en directeur van Globe Traveller. Bovendien is ook het Zweedse Kabe bij het bedrijf betrokken. De Affinity Camper vierde zijn première op de CMT in Stuttgart en heeft een originele indeling en slimme oplossingen die voor aardig wat ruimtewinst zorgen.

Je herkent de Affinity Camper bijna meteen door de eigenwijze bult boven de cabine, net zoals we bij de grotere VW Caliornia campers zien. Het basisvoertuig is echter geen Volkswagen Crafter maar een Fiat Ducato of Peugeot Boxer. Opvallend is ook het feit dat de mensen van Affinity niet hebben gekozen voor het meest voorkomende formaat maar een iets langere camper met een lengte van 6,40 m hebben gebouwd.

Slimme indeling

Affinity Camper buscamperDat biedt uiteraard ook wat meer mogelijkheden. Normaliter zie je dat camperbouwers deze lengtemaat kiezen om achterin twee in de lengte geplaatste enkele bedden kwijt te kunnen. Affinity wijkt daarvan af en koos voor een in de lengte geplaatst tweepersoonsbed. Dat bed is met 129 cm niet zo heel erg breed maar dat heeft ook een reden. Naast het bed heeft Affinity, net zoals bij een caravan met een frans bed, daardoor namelijk de natte cel kunnen plaatsen. En daarmee zorg je dat de natte cel, die doorgaans een aardige sta-in-de-weg is, zich niet meer midden in de camper bevindt. Aan de linkerzijde bevindt zich ook de zitgroep, bestaan de uit een dwarsbankje, tafel en de draaibare voorstoelen. Aan de rechterzijde bevindt zich een halfhoge kastenwand.

Verschuifbaar en in hoogte verstelbaar bed

De hoekkeuken bevindt zich aan de achterzijde van het dwarsbankje. Om extra leefruimte te creëren, kun je het bed een stuk naar achteren schuiven. Maar je kunt het ook hoger zetten. Daardoor ontstaat er onder het bed ook extra bergruimte om bijvoorbeeld een paar fietsen mee te kunnen nemen.

Stapelbed

Het dwarsbankje kun je naar voren toe uitklappen, waardoor er een derde slaapplaats ontstaat. Maar dat is niet het enige. Je kunt bovenop het bankje namelijk nóg een eenpersoonsbed realiseren. Je kunt de zitgroep dus ombouwen tot een heus stapelbed. Hierdoor is de camper dus prima geschikt om er met een gezin op uit te trekken.

Ook voor de wintersport

Het Zweedse bedrijf Kabe AB – bij ons bekend van de grote, winterharde caravans – is ook betrokken bij Affinity. De mogelijke afzetmarkt in Scandinavië zou wel eens de reden kunnen zijn dat Affinity bijzonder veel aandacht aan de isolatie van de buscamper heeft geschonken. Daardoor is de Affinity Camper ook geschikt voor winterkamperen. Hij heeft zelfs een geïsoleerde dubbele vloer, waarbij je ook nog eens kunt kiezen tussen een Truma Combi 4E met gas- en elektrische aandrijving of een Truma 6-dieselkachel. Ook het watersysteem is volledig vorstbestendig.

Like dit artikel
Tweet dit artikel