Ahorn Camp Van in opvallende Black Edition

Ahorn Camp Van Black Edition

Ahorn Camp Van in opvallende Black Edition

De Duitse camperbouwer Ahorn Camp bouwt meestal niet al te opvallende, betaalbare campers. De nieuwe, in gelimiteerde oplage gebouwde Van 550/620 Black Edition vormt daarop een opvallende uitzondering.

De trend is de laatste tijd steeds duidelijker: campers, en met name buscampers, in een extra sportieve, ‘dikke’ uitvoering. Bij voorkeur in een aparte kleur, als is zwart wel de grootste gemeenschappelijke deler. Een trend waar nu ook Ahorn Camp op inspeelt.

Ahorn Camp geeft deze Black Edition niet alleen trendy exterieurdesign maar ook heel wat extra uitrusting mee. Maar laten we beginnen bij het exterieur, want dat is toch hetgeen wat iedereen het eerste opvalt.

Renault Master

Ahorn Camp heeft voor de Van-buscampers gekozen voor een Renault Master als basisvoertuig. Nu wordt de Renault Master wel vaker voor campers gebruikt maar niet zo vaak voor buscampers, en dan zeker niet door een Duitse camperbouwer.

Die Renault Master heeft standaard een 135 pk motor en handgeschakelde versnellingsbak. Optioneel is er ook een 150 pk of 180 pk motor en een automatische versnellingsbak verkrijgbaar. Ahorn Camp selecteerde voor de Black Edition tevens het chassispakket voor de Renault Master Van. Daarmee krijgen de kopers aardig wat extra’s zoals Grip Traction Control-systeem, airconditioning in de cabine, elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels, cruise control, passagiersairbag en nog veel meer.

Blikvanger

De glanzend zwarte lak is natuurlijk een aardige blikvanger, zeker in combinatie met de chromen details rond de grille en de verchroomde bullbar. Ook heeft Ahorn Camp speciale graphics voor de Van Black Edition bedacht. Om de ‘zwarte look & feel’ van de Ahorn Camp Van Black Edition nog meer te benadrukken monteerde men ook nog eens stoere matzwarte 16-inch velgen.

Interieur

Ahorn Camp Van Black EditionDat ‘zwarte’ voert Ahorn Camp ook door in het interieur van de Black Edition. Maar gelukkig alleen door middel van een groot aantal accenten zodat het interieur prettig licht blijft. De stoffering is uitgevoerd in zwart, het aanrecht en tafelblad alsmede fronten van de keuken- en bovenkastjes zijn donkergrijs. Ook voor de vloer heeft Ahorn een wat donkerdere variant gekozen. Het meubilair is wit, waardoor er een levendig contrast en prima ruimtelijke indruk ontstaat. In combinatie met het lichte grijs van de wanden en het plafond ontstaat een ‘automotive’ sfeer die steeds meer camperbouwers nastreven.

Kopers van een Ahorn Camp Van Black Edition kunnen kiezen uit twee indelingsvarianten. De 5,57 m lange ‘550’ heeft een dwarsbed achterin, de 6,23 m lange ‘620’ heeft enkele bedden. Optioneel zijn er ook Isofix bevestiging voor kinderzitjes, een hor voor de zij deur, achteruitrijcamera een compleet navigatiesysteem en nog veel meer verkrijgbaar. De Truma Combi 4 dieselverwarming is standaard.

Like dit artikel
Tweet dit artikel