Nieuwe airconditioning van Telair

Telair airco

Vlakke airco van Telair met laag energieverbruik

ERMELO – Het gebruik van een airconditioning stuit nog wel eens op een probleem, vanwege het hoge energieverbruik. De nieuwe DualClima 8400H van Telair koppelt een hoge capaciteit aan een laag stroomverbruik.

Zowel het koelen als verwarmen gebeurt met een geringe stroomopname zodat er zelfs als het elektriciteitsnet op de camping of camperplaats maar een beperkte capaciteit heeft, toch gebruik van kan worden gemaakt.

Zowel de buitenunit als de diffusor van de DualClima 8400H zijn van een nieuw ontwerp. De lage buitenunit is opnieuw vormgegeven om een lagere opbouwhoogte en luchtweerstand te behalen. De diffusor is extra plat gemaakt en beschikt naast LED verlichting over 4 individueel instelbare uitstroomopeningen. De lucht passeert voordat deze gekoeld wordt eerst een koolstoffilter dat te vervangen is. Dit voorkomt onder andere dat de unit door stof vervuilt.

Verder onderscheidt de Telair DualClima 8400H zich door het gebruik van een warmtepomp in plaats van een warmte spiraal. Door toepassing van de warmtepomp is de opgenomen stroom ook bij verwarming bijzonder laag. Het Probes anti-ice concept verzorgt daarbij het automatisch ontdooien. Bij uitzonderlijk hoge buitentemperaturen kan het immers voorkomen dat de koelunit van een airconditioner door condensatie bevriest. Probes anti-ice voorkomt, door gebruik te maken van de genoemde warmtepomp, tot op hoge temperaturen geheel automatisch ijsvorming op de lamellen.

De Telair DualClima 8400H is standaard voorzien van een afstandsbediening met automatische timer voor het in- en uitschakelen van de unit, en is bij voorkeur geschikt voor campers en caravans van 6,5 tot 8 meter lengte waarbij het dak een dikte tussen de 30 en 70 millimeter heeft.

Like dit artikel
Tweet dit artikel