Airstream caravans met komst kleinere Basecamp iets bereikbaarder

Airstream Basecamp caravan

Ook de kleinste Airstream is een kostbare caravan

Over het algemeen zijn de prachtige caravans van het Amerikaanse merk Airstream niet echt weggelegd voor de Nederlandse caravanners. Ze zijn niet alleen qua prijs slechts voor de ‘happy few’ weggelegd, ook hun hoge gewicht zorgt ervoor dat je deze ikonische caravans alleen met de sterkste auto’s kunt trekken.

Daar zou wel eens verandering in kunnen komen met de komst van de Airstream Basecamp. Deze is namelijk aanzienlijk lichter en compacter. Qua prijsstelling behoort hij echter nog steeds tot de duurste caravans.

Als we de gegevens van de Airstream Basecamp bekijken, valt ten eerste op dat het leeggewicht van 1300 kilo inderdaad een stuk lichter is dan we van Airstream gewend zijn. Het is nog steeds geen heel lichte caravan, maar je zult hem met een wat grotere auto prima kunnen trekken.

Waar toch een beetje onze bedenkingen bij hebben, is de prijs. Als we de normale prijs omrekenen, dan komen we al op ruim 43.000 euro uit. Dan hebben we het over een caravan die nog niet is aangepast op het gebruik in Europa. Importeur Roka Werk uit het Duitse Mengerskirchen biedt de Bascamp daarom inclusief een ombouwpakket aan. Daarmee wordt de caravan voorzien van een elektrische installatie en gasinstallatie die aan de Europese eisen voldoet. Ook de voertuigverlichting wordt aangepast. Maar ook aan dit ombouwpakket hangt een prijskaartje van bijna 10.000 euro. Een Airstream Basecamp kost dus meer dan 50.000 euro.

Voor dat geld krijg je overigens geen grote, maar wel een heel originele en aantrekkelijke caravan. De indeling lijkt ook apart, maar dat komt doordat er ook een deur in de achterwand zit. In feite is het een vrij traditionele indeling met kopkeuken en een standaardzit achter. De ruime standaardzit kan worden omgebouwd tot een gerieflijk bed terwijl de caravan tevens over een compleet uitgevoerde toilet/wasruimte en zeer fraaie keuken beschikt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel