Airstream gaat compacte, polyester Nest caravan produceren

Nest Airstream caravan

Airstream neemt Nest caravans in programma op

ZOETERMEER – We kennen ze allemaal wel, die karakteristieke caravans van het het Amerikaanse merk Airstream. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa hebben deze caravans een ware cultstatus verworven.

Helaas zijn ze aan de grote en zware kant voor Europese begrippen en ligt de prijs ook ver boven wat wij in Europa als ‘redelijk’ beschouwen. Nu Airstream vorige maand de start-up Nest Caravans heeft overgenomen, gaat Airstream ook compactere en lichtere caravans op de markt brengen.

nest caravan van airstreamNest is in 2013 opgericht in het Amerikaans plaatsje in Bend door Robert Johans. Vorig voorjaar presenteerde Nest het eerste prototype, de Jay/1S. Een caravan van zo’n 5 meter lengte die geheel in polyester zou worden gebouwd, waarmee deze leeg ongeveer 1100 kilo weegt, honderden kilo’s lichter dan vergelijkbare Amerikaanse modellen. Net als de caravans van Airstream zelf is de Nest van binnen net zo fraai als van buiten en is de caravan ook prachtig en compleet uitgevoerd. Dat wekte de interesse van Airstream en vorig jaar, net op het moment dat Nest met de productie van de eerste caravans zou beginnen, werden de eerste contacten gelegd die afgelopen maand resulteerden in een definitieve overname van Nest door Airstream.

De Nest caravans zullen worden opgenomen in het normale programma van Airstream en de productie van Nest zal worden verplaatst naar de fabriek van Airstream. Later zal nog bekend worden gemaakt in welke uitvoeringen de Nest zal worden gebouwd en wanneer de caravan daadwerkelijk leverbaar zal zijn.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel