Airstream Flying Cloud 30FB Office met ingebouwd kantoor

Airstream Flying Cloud 30FB Office caravan

Airstream Flying Cloud 30FB Office met ingebouwd kantoor

Airstream lanceert een variant van zijn ‘midrange’ Flying Cloud caravans met een ingebouwde kantoorruimte. Hiermee wil Airstream zich ook richten op mensen die veel moeten reizen voor hun werk, en de zogenaamde ‘digital nomads’.

Met de Airstream Flying Cloud 30FB Office kunnen zij op een luxueuze manier reizen én werken. De kans dat de negen meter lange caravan ooit in Europa zal worden aangeboden, lijkt ons overigens klein.

‘Remote workers’ en thuiswerken

De Flying Cloud 30FB Office combineert de ruimte en luxe van het normale model met een speciale kantooropstelling om ‘remote workers’ en mensen die thuis moeten werken een functionele werkplek te bieden. Hierbij heeft Airstream zich uiteraard laten inspireren door de coronapandemie, waarbij niet alleen de Europeanen maar ook  de Amerikanen de recreatievoertuigen hebben ontdekt als alternatieve manier om mee te reizen én om in te werken.

Ook in Amerika waren de producenten aangenaam verrast door de enorme vaag naar recreatievoertuigen. Steeds meer gezinnen gingen de weg opgingen om even ‘los’ te zijn van de coronamaatregelen en kozen een camper, caravan of vijfde om in te overnachten, wonen en werken.

Airstream’s keuze om een indeling met ‘mobiel kantoor’ aan te bieden kan wel eens heel slim zijn. In een onderzoek, afgelopen november uitgevoerd door de RVIA (Recreational Vehicle Industry Association), gaf 29 procent van de respondenten aan dat ze vorig jaar in hun recreatievoertuig hebben gewerkt. Zo’n 42 procent zei dat ze van plan waren om dit ook in 2021 te doen.

Werkplek

Afgeleid van de normale Flying Cloud trailer, heeft de nieuwe 30FB Office rechtsachter een ingebouwd bureau, direct naast de badkamer. De werkplek is zo ingericht, dat deze comfortabel genoeg is om er fulltime te kunnen werken. Het bureau heeft ingebouwde laden en USB-poorten voor het opladen van apparaten. De tafel is uittrekbaar zodat het werkblad kan worden vergroot. Het is uiteraard niet het meest ruime thuiskantoor, maar Airstream heeft veel aandacht besteed aan voldoende privacy voor video conference calls, zonwering middels verduisterende gordijnen en een ‘privacy divider’ om de ruimte af te scheiden van de rest van de caravan.

Wonen en slapen

Verder beschikt de Airstream Flying Cloud 30FB Office over een queensize bed voorin. Ook de ruime dinette kan worden omgebouwd tot een bed. Indien er nog meer slaapruimte nodig is, kan de kantoorruimte worden gebruikt. De aldaar aanwezige bank kan ook tot bed worden omgebouwd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel