Airstream showt de Caravel op Caravan Salon Düsseldorf

Airstream Caravel 22 model 2020

Airstream showt de Caravel op Caravan Salon Düsseldorf

Voor modeljaar 2020 kondigt de iconische Amerikaanse caravanbouwer Airstream twee nieuwe series aan, de Bambi en Caravel.

De Bambi vervangt de vroegere Sport-serie, wat eerst het instapmodel van Airstream was. De Caravel is verkrijgbaar in dezelfde maten als de Bambi maar is een stuk luxueuzer uitgevoerd.

Zowel de Airstream Bambi als de Caravel worden in een enkelassige uitvoering aangeboden. De lengte wordt op zijn Amerikaans in voeten aangegeven: 16, 19, 21 een 22 voet. Dat wil zeggen dat de totale lengte tussen de 4,88 en 6,71 meter) ligt. De Bambi is dus het nieuwe instapmodel, voor zover je in dit exclusieve prijssegment hiervan kunt spreken. Verwacht dus geen karig basisuitrusting maar een caravan die gewoon alles biedt wat je nodig hebt. De luxueuzere caravan doet daar dus nog een schepje bovenop. Deze onderscheidt zich van de Bambi door onder anderen een panoramaraam, steenslagbescherming en aluminium bumpers. Beide modellen hebben een in hoogwaardige materialen uitgevoerd ‘klimaatplafond’ met meerdere ventilatieopeningen.

Caravan Salon

Airstream Caravel 22 model 2020Op de Caravan Salon in Düsseldorf kunnen we het grootste model, de Caravel 22, bewonderen. Deze blikvanger heeft een breedte van 2,50 m en heeft daardoor ruimte voor onder anderen een middenzitgroep en een badkamer achterin. Of de modellen daadwerkelijk in Europa zullen worden verkocht, zal mede afhangen van de reacties van het publiek op de Caravan Salon. De doelgroep voor een caravan van bijna 100.000 euro is immers behoorlijk klein.

Like dit artikel
Tweet dit artikel