AL-KO bouwt modulair chassis voor tiny houses

AL-KO bouwt modulair chassis voor tiny housesOok in ons land staan tiny houses – kleine zelfvoorzienende woningen – steeds meer in de belangstelling. In feite hebben ze wat weg van een stacaravan, maar dan voor een ‘groene’, permanente bewoning.

In tijden van woningnood en stijgende huren in stedelijke gebieden komen dit soort alternatieve huisvestingsconcepten steeds vaker in de belangstelling.  Vandaar dat voertuigspecialist AL-KO besloten heeft om ook een chassis voor tiny houses te gaan ontwikkelen.

Minimalisme, duurzaamheid en mobiliteit gecombineerd

Met een woonoppervlakte van 15 m² tot ongeveer 45 m² betekent een tiny house minimalisme en dat je je moet concentreren op de essentiële dingen in het leven. Tegelijkertijd biedt het lagere ruimtegebruik duidelijke voordelen op het gebied van ecologie en duurzaamheid. Want: hoe minder ruimte iemand heeft, hoe lager de CO2-uitstoot die in het huis wordt geproduceerd.

Tiny houses

Tiny houses zijn niet altijd even mobiel, maar met een chassis zoals dat van AL-KO zijn ze dat in ieder geval wel. Dan staan ze namelijk op een degelijk onderstel met fatsoenlijke wielen en is er geen hijskraan nodig om het te verplaatsen. Dan zijn het inderdaad de kleine mobiele huisjes op wielen die een leven in vrijheid beloven. Ze bieden natuurlijk alles wat je nodig hebt om te leven: douche, toilet, bed en een woongedeelte met een keukenblok.

Modulair frameconcept

Ook de AL-KO Vehicle Technology Group onderkent deze nieuwe woontrend en biedt hoogwaardige chassis als basis voor verschillende tiny house carrosserieconcepten. De decennialange ervaring van de AL-KO Vehicle Technology Group in de chassisbouw kwam uiteraard goed van pas bij de ontwikkeling van het AL-KO chassis voor tiny houses. Dankzij een modulair frameconcept is het mogelijk om opbouwen in verschillende lengtes te bouwen zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Dankzij de hoge maatnauwkeurigheid van het chassis kan de opbouw van het Tiny House precies op maat worden gemaakt. De thermisch verzinkte chassisonderdelen en een meervoudig testproces garanderen duurzaamheid en maximale veiligheid.

“Nieuwe, moderne leefomgevingen vragen om innovatieve oplossingen. Tiny houses zijn een mooi voorbeeld van hoe duurzaamheid, minimalisme en individualiteit kunnen worden gecombineerd”, zegt Mirko Trefzer, Senior Vice President Sales & Marketing bij de AL-KO Vehicle Technology Group. “Wij zien deze trend als een belangrijke toekomstige markt en willen ons chassis gebruiken om een veilige basis te vormen voor kwalitatief hoogwaardige tiny houses – of het nu gaat om rijden of stilstaan.

Multifunctioneel

Het AL-KO chassis is ook multifunctioneel en kan bijvoorbeeld gebruikt worden als een goede basis voor verkoop- en tentoonstellingsgebouwen. Maar het kan ook uitstekend worden gebruikt als basis om zelf een stacaravan – al of niet als een soort van tiny house – te bouwen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel