AL-KO en Huber Automotive introduceren Hybrid Power Chassis

Hybrid Power Chassis

AL-KO en Huber Automotive introduceren Hybrid Power Chassis

AL-KO heeft in samenwerking met Huber Automotive een hybride chassis voor lichte bedrijfswagens ontwikkeld. Dit zou mogelijk ook bij campers kunnen worden toegepast.

Huber en AL-KO presenteerden dit zogenaamde Hybrid Power Chassis vorige maand op de IAA Nutzfahrzeuge beurs in Hannover en op de eMove360° in München.

Het Hybrid Power Chassis is gebaseerd op een variabel lichtgewicht chassis van AL-KO met een MTM van 3,5 tot 5 ton, waarbij de Huber Automotive in de vorm van de E-Drive de elektrische aandrijving voor haar rekening neemt. Dit concept zal met name in Duitsland, waar ook dieselauto’s van vrij recente bouwjaren steeds vaker uit de stadscentra worden geweerd, met open armen worden ontvangen. De afstanden zijn in Duitsland nu eenmaal wat groter zodat een puur elektrisch aangedreven voertuig vanwege de beperkte actieradius dan lang niet altijd zal voldoen. Het Hybrid Power Chassis wordt via de vooras aangedreven met de gebruikelijke dieselmotor, terwijl de achteras kan worden aangedreven via de E-Drive van Huber Automotive. Deze biedt het voertuig een extra vermogen van 60 kW (90 kW piekvermogen).

Voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving

Huber E-DriveDe benodigde accu’s en lader worden in het chassis ingebouwd. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende rijmodi waarmee je bepaalt of het voertuig alleen door middel van de dieselmotor op de voorwielen wordt aangedreven, of alleen met de elektromotor op de achterwielen, of allebei waarbij er dus meteen een vierwielaandrijving is. Bovendien kun je kiezen voor een modus voor maximale prestaties en voor een modus die de actieradius zo groot mogelijk maakt. Hoewel het een plug-in hybride betreft, worden in deze modus de accu’s tijdens de rit altijd bijgeladen. De actieradius in elektrische modus bedraagt 50 tot 100 kilometer. Huber rust het Hybrid Power Chassis uit met een on-board lader (380/400V) met een vermogen van 22 kW. Door het voertuig ook tijdens de rusttijden en het laden en lossen bij te laden, kan er zoveel mogelijk van de elektrische aandrijving gebruik worden gemaakt zonder bij te moeten laden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel