AL-KO neemt elektronicaspecialist Nordelettronica over

AL-KO neemt elektronicaspecialist Nordelettronica over

AL-KO neemt elektronicaspecialist Nordelettronica over

De AL-KO Vehicle Technology Group richt zich al een tijdje op meer dan alleen voertuigtechniek en neemt her en der ondernemingen over om haar productengamma te vergroten. Zo neemt AL-KO nu ook de Italiaanse elektronicaspecialist Nordelettronica over.

De dochteronderneming van DexKo Global, een van ’s werelds grootste fabrikanten van hoogwaardige chassistechnologie, voertuigtechniek en accessoires versterkt daarmee zijn portfolio op het gebied van voertuigelektronica.

Elektronische apparatuur voor recreatievoertuigen

Nordelettronica richt zich op elektronische apparatuur voor recreatieve voertuigen en op industriële elektronicatoepassingen, zoals industriële reiniging. Het bedrijf werd in 1978 opgericht en heeft productontwikkelings- en productiefaciliteiten in Italië en Roemenië. Het assortiment van Nordelettronica omvat onder anderen acculaders, laagspanningsdistributiemodules, kabelbomen en bedieningspanelen.

Compleet assortiment

Met de overname zet AL-KO zijn reis voort om een aanbieder met een compleet assortiment accessoires te worden. De overname zal het productportfolio van AL-KO Vehicle Technology Group op het gebied van elektronische componenten voor recreatieve voertuigen uitbreiden en ook toegang tot nieuwe groeisegmenten bieden. Door de overname van Nordelettronica breidt Al-Ko Vehicle Technology Group zijn expertise op het gebied van elektronische componenten niet alleen verder uit, het bedrijf vult hiermee ook het aanbod van CBE aan. Ook dit is een dochteronderneming van DexKo Global en is een van de toonaangevende fabrikanten van elektronische oplossingen voor recreatieve en commerciële voertuigen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel