AL-KO niveauregeling ook voor Fiat Ducato buscampers

AL-KO HY4 niveauregeling voor Fiat Ducato buscampers

AL-KO niveauregeling ook voor Fiat Ducato buscampers

Vorig jaar introduceerde AL-KO een vernieuwde versie van haar volautomatische niveauregeling voor campers.

De nieuwe HY4 was een aanzienlijke verbetering vergeleken met de vorige, omdat de steunpoten voortaan ieder hun eigen hydraulische pomp hebben, wat de installatie behoorlijk vereenvoudigt.

AL-KO HY4 niveauregeling voor Fiat Ducato buscampersAL-KO maakt nu bekend dat het op de komende editie van de Caravan Salon in Düsseldorf een aangepaste versie van de Hy4 laat zien, die speciaal geschikt is voor buscampers op basis van een Fiat Ducato. De vorige versie was weliswaar ook geschikt voor de Fiat Ducato, maar dan alleen voor de chassiscabine-uitvoering met een Fiat chassis en AL-KO chassis zoals gebruikt wordt voor (half)integraal campers en alkoof campers. De HY4 voor buscampers is komende herfst leverbaar.

AL-KO HY4 niveauregeling voor Fiat Ducato buscampersZoals gezegd heeft ook deze uitvoering de decentrale techniek waarbij iedere steunpoot zijn eigen hydraulische pomp heeft. Daardoor hoeft er geen complete hydraulische installatie te worden aangelegd, waardoor deze niveauregeling een stuk eenvoudiger te monteren is en ook minder ruimte in beslag neemt. Bovendien wordt het gewicht van de niveauregeling veel gelijkmatiger over de camper verdeeld. Uiteraard is het systeem ook geschikt om in de winter te gebruiken. Net als de normale HY4 heeft ook deze regeling een draadloze afstandsbediening. Behalve waterpas kan de camper ook zo worden gesteld, dat de afvalwatertank sneller geleegd kan worden. Ook kan de camper expres in een bepaalde helling worden gezet, als de gebruikers bijvoorbeeld het liefste iets met de voeten naar beneden willen slapen.

De adviesprijs van het systeem bedraagt 5195 euro inclusief de inbouwset, doch exclusief de montage. Deze kan worden uitgevoerd bij AL-KO of één van de speciale AL-KO servicepunten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel