AL-KO plant overname van Winterhoff

winterhoff-alko

Winterhoff binnenkort onderdeel van AL-KO

BRECKERFELD – AL-KO is een tijdje terug overgenomen door het Amerikaanse DexKo. Dat bedrijf schijnt nog meer te willen groeien op de Europese markt, het heeft namelijk een overname van Winterhoff gepland.

De overname door AL-KO is gepland op  31 augustus 2016, al zal de overname nog wel eerst moeten goedgekeurd door de kartelautoriteiten. Het is de bedoeling dat beide merken gewoon blijven bestaan.

Winterhoff heeft een assortiment voertuig- en aanhangeronderdelen dat redelijk overeenkomt met dat van AL-KO, al is de overlap zeker niet volledig. DexKo wil op deze manier de kernactiviteiten van AL-KO Fahrzeugtechnik uit het bij Augsburg gelegen Kötz verder uitbreiden. Beide bedrijven blijven desondanks zelfstandig opereren. Door de overname heeft AL-KO een groter assortiment voertuigonderdelen, maar ook een groter marktaandeel. Bovendien kan het een deel van het assortiment ook via Winterhoff aan de man brengen.

Winterhoff beschikt over een aantrekkelijk marktaandeel en staat bekend om de kwalitatief hoogwaardige en innovatieve producten. Het bedrijf was al een tijd toeleverancier van AL-KO op het gebied van neuswielen. Voor de leveranciers, samenwerkingspartners en klanten van Winterhoff verandert er niets.

Meer informatie over de bedrijven kun je vinden op www.al-ko.com en www.winterhoff.de.

Like dit artikel
Tweet dit artikel